Urmărește emisiunea live


CEDO nu SCAPĂ. Va trebui să răspundă după raportul devastator despre influența lui Soros. Acțiuni la nivel înalt

La două luni de la publicarea raportului de către Centrul European pentru Drept și Justiție (ECLJ), noi voci denunță, în fiecare zi, conflicte de interese între judecătorii CEDO și ONG-urile fondate de George Soros, inclusiv Open Society.

Raportul dezvăluia că 18 judecători au decis în 88 de cazuri sprijinite de ONG-urile lui George Soros, în care ei, judecătorii, au fost anterior colaboratori sau lideri, încălcând grav etica judiciară, arată un nou comunicat al ECLJ. Conform sursei citate, în orice stat de drept, făptuitorul unor astfel de încălcări s-ar confrunta cu sancțiuni disciplinare severe, iar cazurile în cauză ar trebui rejudecate, mai arată ECLJ. 

Vezi și: RAPORT DEVASTATOR. Rolul lui George Soros în CEDO. Mari semne de întrebare despre judecători

Sursa citată arată că dezvăluirile din raport s-au răspândit în toată Europa, în sute de publicații. Totuți, CEDO, aflată în imposibilitatea de a contesta faptele, a decis să nu răspundă. Mai rău, controversatul judecător bulgar Yonko Grozev a fost ales în 24 aprilie într-un post important de președinte de secție. 

Vezi și: Reacția CEDO la raportul despre legăturile cu SOROS: O NUMIRE CONTROVERSATĂ. Directorul ECLJ arată o situație șocantă

”Dar acum se pare că CEDO nu va putea să rămână permanent în tăcere” subliniază ECLJ. Una dintre ultimele voci care a denunțat situația din CEDO a fost ministrul rus de Afaceri Externe, care și-a exprimat îngrijorarea cu privire la influența implicită și explicită asupra CEDO exercitată de către ONG-uri majore din domeniul drepturilor omului, afectând în mod direct calitatea, imparțialitatea și corectitudinea hotărârilor judecătorești. 

”Fără îndoială, punctul de vedere - n.r. rus- va fi susținut în acest sens de alte guverne, în special din Europa centrală, care se plâng și de influența politică a acelorași ONG-uri în propriile lor țări. Ministrul bulgar al Justiției a făcut deja o declarație în acest sens.” arată ECLJ. 

Raportul devastator pe masa instituțiilor europene

Subiectul va fi oricum pe masa Comitetului Miniștrilor, unde 47 de ambasadori negociază. Dezbaterea va avea loc, arată sursa citată, Comitetul Miniștrilor fiind singurul care poate exercita o oarecare putere asupra CEDO. În răspuns, guvernele europene vor trebui să stabilească măsurile care trebuie luate pentru a restabili integritatea CEDO, punând capăt problemelor sistematice de conflicte de interese între ONG-uri și judecători și asigurând transparența acțiunilor respectivelor ONG-uri în fața CEDO. 

ECLJ va sesiza și Adunarea parlamentară a Consiliului Europei, printr-o petiție, urmând procedura normală prin care orice persoană poate să solicite includerea unui subiect pe ordinea de zi: ”În cele din urmă, membrii Adunării Parlamentare și-au exprimat deja intenția de a iniția elaborarea unui raport parlamentar pentru a adopta o recomandare, care va implica o anchetă și audieri ale reprezentanților Curții.” arată ECLJ. 

”În cele din urmă, CEDO va trebui să ia măsuri pentru remedierea situației, începând cu aplicarea în sine a normelor etice pe care le impune instanțelor naționale. Măsuri precise au fost identificate și susținute de aproximativ 130 de avocați într-un apel recent pentru independența și imparțialitatea CEDO.” conchide sursa citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel