COD GALBEN  Ceaţă pe mai multe artere rutiere din ţară. 11 județe afectate și București

Ceaţă pe mai multe artere rutiere din ţară (Infotrafic) / Foto: Pexels.com
Ceaţă pe mai multe artere rutiere din ţară (Infotrafic) / Foto: Pexels.com

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, luni dimineaţa, este semnalată ceaţă pe mai multe artere rutiere din România.

Este vorba despre artere rutiere din judeţele Argeş, Buzău, Călăraşi, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Ilfov, Olt, Prahova, Teleorman şi Vâlcea, vizibilitatea fiind redusă sub 200 de metri, iar pe alocuri chiar sub 50 de metri.

Potrivit unui comunicat de presă, se circulă în condiţii de ceaţă şi pe autostrăzile principale, A1 Bucureşti - Piteşti (tot tronsonul), A2 Bucureşti - Constanţa (km 10 - 144) şi A3 Bucureşti - Ploieşti (tot tronsonul), vizibilitatea fiind în general între 100 şi 200 de metri, scăzând uneori sub 50 de metri.

În prezent se circulă intens pe mai multe artere rutiere de la intrările în marile municipii

În ceea ce priveşte fluenţa traficului, în prezent se circulă intens pe mai multe artere rutiere de la intrările în marile municipii, valorile de trafic cele mai ridicate înregistrându-se în zona Capitalei: pe A1 Bucureşti - Piteşti, la intrarea în oraş, pe Centura Bucureşti, în Bragadiru, Domneşti şi Pantelimon, pe DN 1A în Mogoşoaia şi pe DN 7 în Chitila, tot la intrarea în municipiu. Centrul Infotrafic precizează că nu sunt raportate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vreunui eveniment rutier sau ca urmare a condiţiilor meteorologice.

ANM, atenționare

De asemenea, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis luni dimineaţa mai multe atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă densă şi vizibilitate redusă în zone din 11 judeţe, inclusiv în municipiul Bucureşti.

Astfel, până la ora 9:00, în judeţele Giurgiu, Dâmboviţa (zona joasă), Teleorman, Ialomiţa, Argeş (zona joasă), Călăraşi, Ilfov, Gorj (zona joasă), Olt, Vâlcea (zona joasă) şi Dolj se va semnala, local, ceaţă care determină reducerea vizibilităţii sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri. Potrivit meteorologilor, până la ora 8:00, ceaţa va persista şi în Municipiul Bucureşti. Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Citește și: ANM, prognoza meteo 

Prognoza săptămâna 21.02.2022 – 28.02.2022

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în jumătatea sudică a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza săptămâna 28.02.2022 – 07.03.2022

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință deficitară în cea mai mare parte a țării. Vezi articolul inițial aici!

Citește și: Furtuna Eunice afectează călătoriile. Românii, AVERTIZAŢI de MAE

Citește și: Şansa României în faţa furtunii devastatoare Eunice. Elena Mateescu (ANM): A jucat un rol de baraj

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel