Ceartă cu tentă politică pe bulevard. Decizia controversată care pune pe jar un oraș-exclusiv

O propunere a primarului interimar al Buzăului, Fănică Bârlă, a pus pe jar întregul oraș. 

Social-democratul se pregăteşte să pună capăt unei tradiţii de 11 ani a municipiului Buzău, respectiv să renunţe la întreruperea circulaţiei de pe bulevardul Nicolae Bălcescu în zilele de weekend ale ano­timpurilor călduroase, când porţiunea dintre Prefectură şi Parcul Crâng devine un loc de promenadă şi de joacă ale buzoienilor. El vrea să supună, joi, votului Consiliului Local, un proiect de hotărâre care să desfiinţeze această măsură.

DC News a contactat doi candidați la Primăria Buzău pentru a vedea ce părere au despre acest proiect controversat.

Constantin Ionescu, candidat independent la funcția de edil, ne-a spus: "Voi propune în cadrul ședinței Consiliului Local retragerea de pe ordinea de zi a proiectului de hotărâre pentru a nu mai fi supus dezbaterii și votului plenului. Nu sunt de acord cu redeschiderea traficului în weekend. De ce? Pentru că este o zonă de liniște, o zonă unde copiii se pot plimba, pot desena pe asfalt, se pot plimba cu bicicletele. Eu aș merge până la ideea de a amplasa niște coșuri de baschet mobile pentru a practica un sport simplu, rapid și eficient în zona respectivă. Este o zonă unde buzoienii se plimbă ținând cont de faptul că acei castani - unii proveniți din vechiul codru al Vlăsiei - asigură umbrire pe timp de vară și o zonă de relaxare foarte bună. Nu văd motivele pentru care s-ar redeschide traficul în zona respectivă. Ce să înțeleg? Că se vor relua cursele de mașini? Vor fi claxoane, zgomote, o atmosferă deloc plăcută. Eu aș merge pe ideea ca acea porțiune de drum să fie închisă cam pe tot parcursul anului în weekend. Traficul poate fi deviat atât pe Spirul Haret, dar și pe zona Democrației pentru transportul public din zilele de weekend".

[citeste si]

Marin Ion, candidat PMP la Primăria Buzău, a declarat în exclusivitate pentru DC News: "Nu sunt de acord cu această hotărâre. Era un loc de relaxare pentru buzoieni. Nu văd de ce ar întrerupe o tradiție bună. Nu înțeleg rațiunea pentru care s-ar redeschide circulația pe bulevard. Este un loc unde buzoienii se puteau relaxa, iar copiii mergeau liniștiți știind că au libertate de mișcare cu rolele, bicicletele și așa mai departe. Practic nu le era îngrădită această libertate. Așadar nu sunt de acord cu această idee. Nu este o măsură bună".

Presa locală a contactat alți doi candidați la Primăria Buzău pentru a vedea ce părere au legat de acest subiect.

Constantin Toma, candidatul PSD, a spus pentru Opinia: "Nu sunt de acord cu această măsură şi cu adoptarea ei în mod pripit. Era necesară o consultare mai largă a populaţiei, atât a riveranilor, cât şi a celorlalţi locuitori ai municipiului Buzău. Totodată, era necesară şi o consultare a autorităţilor cu competenţă în protecţia ­me­diu­lui, având în vedere importanţa obiectivului de reducere a poluării şi a noxelor din municipiul Buzău".

În același ton a fost și Ovidiu Anghel, candidatul PNL: "Este o nouă mostră de dispreţ a administraţiei locale, a Primăriei municipiului, faţă de buzoieni. Eu nu susţin acest proiect, această măsură prost gândită. Acest tronson devenise un loc tradiţional de promenadă al familiilor cu copii, al tinerilor, al pensionarilor, aşa cum există în multe alte oraşe civilizate din România şi din Europa. Bicicliştii, care nu au piste special amenajate în oraş, adolescenţii cu role, se bucurau şi ei de siguranţă şi relaxare. Nu înţeleg de ce trebuie să stricăm un lucru bun, care aduce reale beneficii buzoienilor, pentru a creşte şi mai mult poluarea din zonă. Mai rămâne să tăiem castanii de pe bulevard, care fac prea multă umbră pământului, şi să mai schimbăm nişte borduri!".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel