Ceaiuri pe placul inimii. Tonice naturale pentru mușchiul cardiac

Există numeroase ceaiuri care pot ajuta inima să funcționeze în parametri normali. 

Pentru a preveni instalarea bolilor de inimă, este necesară în primul rând adoptarea unui stil de viață sănătos. În cadrul acestuia, consumul de ceaiuri din plante medicinale reprezintă un aliat de încredere. 

Ceaiuri pentru inimă: Păducelul, tonic cardiac

Ceaiul de păducel nu trebuie să lipsească din alimentația celor care suferă de insuficiență cardiacă sau de hipertensiune. Trebuie știut și faptul că această infuzie este ideală și în stările de oboseală, întrucât are acțiune tonic-revitalizantă. Studii realizate în Franţa arată că administrarea a 2-3 căni pe zi de ceai de păducel, în cure de foarte lungă durata (6 luni minimum), previne apariţia sau agravarea bolilor de inimă. Ceaiul de păducel este recomandat în perioadele foarte călduroase, când crește riscul de infarct. 

Ceaiuri pentru inimă: Ceaiul verde reduce colesterolul

În urma unui studiu, cercetătorii au reușit să demonstreze efectul pe care ceaiul verde îl are în susţinerea rezistenţei inimii la bolile cardiovasculare. Studiul, efectuat de echipe de la universitățile din Pennsylvania, Tufts și Kentucky (SUA), s-a desfășurat în China, unde au fost monitorizați 80.182 de oameni cu vârste între 18 și 98 de ani, din regiunea Tangshan, nord-estul Chinei. După ce au eliminat alți factori care ar putea influența rezultatele studiului, autorii au constatat că un consum frecvent de ceai verde se asociază cu scăderea valorilor colesterolului HDL. 

Ceaiuri pentru inimă: Măceșele țin la distanță infarctul

Bolile de inimă pot fi prevenite cu ajutorul ceaiului de măceşe nu doar datorită acțiunii antioxidante a vitaminei C. Măceşele mai conţin şi vitaminele B1, B2, K şi PP, proteine, acizi, celuloză, substanţe minerale, provitamina A şi zaharuri. Alături de păducel, măceşele sunt adevărate campioane în prevenirea crizelor de angină pectorală şi infarct.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel