Cea mai tare DIETĂ. Nutriționist celebru vine cu un TRUC fabulos

Irina Constantin / 14 ian 2020 / 20:18 Salveaza PDF Comentarii
Dietă
Dietă

Vrei să slăbești dar nu poți ține dietă? Este perfect! În mod normal, nu suntem proiectați să renunțăm la plăcerile noastre, inclusiv cele alimentare, iar restricțiile ne sperie. Așa că un truc minunat vine să ne ajute. 

Mihaela Bilic, medic nutriționist, vine, pe Facebook, cu propunerea unei diete bazată pe un moment de răsfăț. Astfel, nu veți avea voie să mâncați 3-5 ore absolut nimic, ”nici măcar o alună”, dar veți beneficia zilnic, de un moment de răsfăț, ca o recompensă pentru voi, că și azi ați reușit să vă țineți de demersul de a slăbi. 

”Știți de ce curele de slăbire nu funcționează? Pentru că așa am fost construiți: să nu facem un obicei din ceva care ne provoacă frustrare și suferință. Suntem (inconștient) în căutarea plăcerii, așa că e firesc să abandonăm o constrângere impusă din exterior- adică o dietă-indiferent ce avantaje ipotetice sau viitoare ar avea ea în viitor. Cu alte cuvinte, nu dăm vrabia din mână pe cioara de pe gard. Ce vreau să spun cu asta? Că orice renunțare trebuie să fie răsplătită, că pentru orice suferință trebuie să existe o recompensă. Vreți ca de mâine să renunțați la mâncare și nu primiți nimic în schimb? Atunci nu o să funcționeze!! Așa că înainte de a vă tăia din rația alimentară, gândiți-vă cu ce vă premiați. Și da, vorbesc de "premii" alimentare, de mici plăceri zilnice care să vă ajute să faceți mai ușor suportabilă dieta de zi cu zi. Imaginați-vă organismul vostru ca pe un cățeluș care, cât timp a fost mic, a mâncat după pofta inimii, toată ziua. Acum urmează să fie înțărcat, de mâine va mânca 1-3 mese/zi. Că să-i ușurați suferința și să-l ajutați să între în ritm, trebuie să-l răsplătiți o dată în zi cu un mic premiu. Un fel de "bravo, good boy", care să-l determine ca și mâine să fie cooperant, răbdător și înțelegător. Vă propun să inventăm momentul numit RĂSFĂȚ care să presupună consumul autorizat al unui aliment preferat- în cantitate limitată și degustat cu atenție. Desființăm noțiunea de GUSTARE și mai ales pe cea de RONȚĂIALĂ, pentru că adulții nu stau cu țâța în gură. Așa că înainte să ne apucăm de slăbit, haideți să ne maturizăm...alimentar: 3-5 ore pauză alimentară COMPLETĂ între mese. Nici măcar o alună nu e voie!! Mâine vă prezint pe INSTAGRAM "răsfățurile" mele, gândiți-vă și voi la ale voastre” a scris medicul nutriționist Mihaela Bilic, pe Facebook. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23