CEA MAI BUNĂ ARMĂ. Știre POZITIVĂ despre Covid-19. Dr. Marinescu: În două săptămâni...

Dr. Adrian Marinescu, specialist în boli infecțioase la Institutul Matei Balș, a oferit noi declarații după publicarea bilanțului de astăzi de către Grupul de Comunicare Strategică. 

Dr. Adrian Marinescu susține că masca de protecție, purtată corect, reprezintă o barieră atât pentru cel infectat, cât și pentru cel care o folosește ca pe o măsură de prevenție. 

Medicul primar a precizat că nu putem vorbi de o îmbunătățire „peste noapte”, dar dacă purtarea măștii de protecție corect și ori de câte ori este nevoie, alături de celelalte măsuri, devin o rutină, atunci, în două săptămâni, situația se va schimba. 

„Există un consens la nivel mondial. Masca purtată corect devine o barieră, atât pentru cel infectat care nu transmite, cât și pentru cel care vrea să prevină. Dacă e purtată corect, vorbim de masca chirurgicală, și de câte ori e nevoie, reprezintă cea mai bună măsură de prevenție și poate să ducă într-un interval scurt de timp la o îmbunătățire. Și nu spun că lucrurile se vor întâmpla peste noapte. Nici eu nu cred că în zilele următoare vor fi schimbări în bine, n-ar avea când”, a spus dr. Adrian Marinescu la Realitatea Plus. 

„Dar dacă toate măsurile devin o rutină, probabil că în două săptămâni am putea să avem un echilibru față de ceea ce avem acum”, a mai spus medicul primar. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel