Ce vrea să înființeze Andreea Paul. Acțiune de amploare

andreea paul dc
andreea paul dc

Deputatul liberal Andreea Paul susţine că, în România, sistemul de protecţie a copilului 'lasă mult de dorit' şi că domeniile care au impact direct asupra dezvoltării copilului sunt tratate 'periferic'.

În cadrul unei dezbateri intitulate 'Mama şi copilul nu au culoare politică', Andreea Paul şi ceilalţi participanţi la discuţii au promovat necesitatea unui proiect de lege de înfiinţare a instituţiei Avocatului Copilului.

'Unul din cinci români este copil. Sistemul de protecţie a copilului în România lasă, însă, mult de dorit. Domeniile cu impact direct asupra dezvoltării copilului sunt tratate periferic, de obicei atunci când mai apare încă o tragedie. După 12 ani de la adoptarea legislaţiei de protecţie din 2004, România încă nu are un mecanism de verificare şi monitorizare a implementării prevederilor Convenţiei ONU cu privire la drepturile copilului. Lipsesc datele reale cu privire la copii şi drepturile lor. Nu mai vreau ca aceşti copii să rămână invizibili pentru politicile publice, pentru bugetul public, pentru Parlamentul României. Ei pot să nu rămână invizibili prin vocea dumneavoastră, prin acţiunile pe care le demarăm azi', a spus deputatul PNL.

[citeste si]

Potrivit Andreei Paul, o treime din copiii României trăiesc în sărăcie. Mai mult, citând datele UNICEF, ea a arătat că opt minori din o sută trăiesc în România la nivelul de sărăcie extremă, cu mai puţin de 15 lei pe zi. '48,5% dintre copiii români trăiesc în risc de sărăcie sau excluziune socială, după datele Eurostat, ceea ce înseamnă că România este pe locul doi în întreaga Europă. Cei mai vulnerabili şi expuşi sărăciei şi marginalizării sunt copiii din mediul rural şi copiii romi', a adăugat Andreea Paul. În opinia sa, cel mai grav aspect îl reprezintă creşterea infracţionalităţii în rândul copiilor şi tinerilor, iar datele pe care le-a prezentat în dezbatere relevă faptul că acest fenomen a crescut cu peste o treime în ultimii cinci ani. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel