Ce vrea Rusia de la SUA cu privire la scutul antirachetă

scut-antiracheta
scut-antiracheta

Legătura dintre scutul antibalistic și reducerea armamentului nuclear este tot mai prezentă. Șeful Comitetului Dumei de Stat pentru afaceri externe, Aleksei Pușkov, a declarat la începutul acestei săptămâni că Moscova nu va accepta o reducere a potențialului nuclear fără garanții din partea Potrivit lui Aleksei Pușkov, Rusia va respecta cerințele tratatelor de non-proliferare și reducere a armamentului nuclear doar dacă SUA garantează că scutul antibalistic nu este îndreptat împotriva Moscovei.

Șeful Comitetului Dumei de Stat pentru afaceri externe a adăugat că Moscova poate lua în calcul și o altă opțiune -  admiterea Rusiei la sistemul de apărare antirachetă în sine. "Cred că noi trebuie să insistăm asupra faptului că suntem o parte a acestui sistem", a spus Aleksei Pușkov.

Șantajul tratatelor: Rusia pasează rachete Chinei, dacă SUA nu renunță la scutul antibalistic Solicitările Rusiei vin pe fondul intenției SUA de a propune Rusiei să reducă și mai mult arsenalele sale nucleare, potrivit declarației de marți a președintelui SUA, Barack Obama. Anterior, Guvernul SUA a ajuns la concluzia că poate realiza doctrina sa nucleară chiar dacă va reduce în continuare numărul de focoase dislocate operațional până la nivelul de 1.100 de unități. Consultările viitoare privind această problemă vor avea loc la Moscova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel