EXCLUSIV  Ce trebuie să știi dacă vrei să faci un credit începând de astăzi. Adrian Vasilescu (BNR), recomandare

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Adrian Vasilescu a venit cu sfaturi pentru românii care intenționează să facă un credit în această perioadă.

Adrian Vasilescu a fost întrebat dacă mai este un moment oportun, în prezent, ca românii să facă credite. În acest sens, consilierul guvernatorului BNR a vorbit despre nevoile românilor și cât se pot întinde aceștia atunci când vor să facă un  credit:

„Oamenii s-au decis să recurgă la bănci în condițiile în care au avut probleme cu susținerea consumului casnic sau anumite nevoi, pentru copii la școală, în condițiile în care au trebuit să le cumpere calculatoare pentru școala de acasă, dar și pentru multe alte situații și s-au împrumutat la bănci, chiar și pentru case. Asta înseamnă că cei care au venit și au luat creditul și-au făcut niște previziuni și au ajuns la concluzia că e mai bine să se împrumute, să-și completeze veniturile din alte surse decât să se teamă de credit.

Bineînțeles că această pază bună trebuie să existe, pentru că inclusiv băncile au directivă în societatea românească să nu cumva să împingă spre o suprasaturare a populației. Din cauza asta, băncile sunt foarte atente la credite.

Pe de altă parte, sunt oameni care au nevoie de o casă. Li s-a mărit familia și au nevoie de o casă. În România este imposibil astăzi pentru o familie din clasa de jos să-și cumpere casă cu banii economisiți. Creditul este o soluție pentru cei cumpătați, nu pentru cei care se avântă și nu îi interesează cum îl plătesc“, a spus, la DC News, Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR.

CITEȘTE ȘI    -    EXCLUSIV  Amânarea ratelor, un măr otrăvit sau o soluție? Adrian Vasilescu, recomandare pentru români cu credite

Criza prin care trecem, mai gravă decât cea din 2008? Vasilescu (BNR): E ca un război! Cea mai mare criză de la cea din anii 1929-1933

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, a vorbit despre criza pe care o traversăm prin prisma încercărilor de acest fel din ultima sută de ani:

„Domnule Vasilescu, dacă facem o comparație cu criza din 2008, cea actuală va fi mai ușor de depășit sau revenirea la normalitate va dura mult mai mult?“, a întrebat jurnalista DC Business Dana Mihai.

„Dacă luăm vocile importante ale lumii și facem analiza definițiilor care le-au dat acestei crize, o să vedem că au comparat criza cu un război, înainte de a fi războiul din Ucraina, iar pe de altă parte au spus că omenirea se confruntă cu cea mai mare criză de la cea din anii 1929-1933. E o criză multiplă, pentru că e o criză care provoacă moarte, este o criză care provoacă criză economică, care provoacă o criză socială și a provocat și criza energetică. E un complex de crize într-una singură“, a spus, la DC News, Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel