Ce spune Radu Tudor despre procesul intentat de Tokes

radu-tudor
radu-tudor

Radu Tudor și Dana Grecu au fost dați în judecată de Laszlo Tokes pentru ”atingerea onoarei”, după ce Tudor a declarat în emisiunea ”Ordinea Zilei” din 8 februarie că Tokes “este cel mai mare antiromân în viaţă”.

Radu Tudor a declarat pentru DeCe News că ceea ce a spus în emisiune este o constatare jurnalistică ”în spatele căreia stau zeci de afirmații antiromânești ale lui Tokes”.

”E o constatare jurnalistică în spatele căreia stau zeci de afirmații antiromânești ale lui Tokes. O simplă monitorizare poate confirma ceea ce susțin”, a spus Radu Tudor.

Întrebat ce îl face pe Laszlo Tokes ”cel mai mare antiromân în viață”, Radu Tudor a spus:

„Când un cetățean român, cum este Laszlo Tokes, afirma că pentru el "Ziua Națională a României este o zi de doliu", nu cred că mai sunt multe de argumentat. Deși el instigă de ani buni la nerespectarea Constituției României, în special art 1. Și atentează la integritatea teritorială, prin declarații și acțiuni concrete în care se vorbește despre "autonomie teritorială" a unui grup etnic în interiorul granițelor României. Ceea ce promovează Tokes este un concept periculos pentru securitatea naționala a oricărui stat european. E vorba despre conceptul drepturilor colective pe criterii etnice. Dacă adaug la aceste acțiuni pur antiromânelti și afirmația unui lider UDMR potrivit căruia "Laszlo Tokes este finanțat de la Budapesta pentru crearea unui partid politic în Transilvania", fapt care contravine grav cadrului legal românesc, atunci tabloul e complet”

În ceea ce privește șansele de reușită ale lui Tokes în acest proces, Radu Tudor a spus că ”are la fel de multe șanse pe cât este el de onest față de țara pe care o reprezintă la Bruxelles ca europarlamentar”.

Laszlo Tokes cere daune morale în valoare de 30.000 de lei. Plângerea a fost depusă la începutul lunii martie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel