Ce spune Kremlinul despre decizia UE de a folosi activele rusești în avantajul Ucrainei

Rusia, arme nucleare în spațiu. Kremlinul spune că este gata să ia în considerare propunerile SUA / Foto: Agerpres
Rusia, arme nucleare în spațiu. Kremlinul spune că este gata să ia în considerare propunerile SUA / Foto: Agerpres

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului descrie situația drept o „expropriere”, spunând că veniturile aparțin Rusiei și transferul lor în alte scopuri încalcă regulile și normele sistemului financiar internațional.

 

Decizia UE de a folosi veniturile din activele rusești pentru Ucraina încalcă regulile internaționale, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, miercuri.

Toate aceste venituri aparțin Rusiei, iar transferarea lor în alte scopuri încalcă toate regulile și normele sistemului financiar internațional, a spus el la o conferință de presă în capitala Moscova.

Peskov a spus că UE a luat o decizie „prudentă”, aprobând o decizie atenuată deoarece înțeleg pericolul potențial al unor astfel de decizii și consecințele lor.

Descriind decizia privind activele rusești drept „expropriere”, el a spus că Rusia va monitoriza îndeaproape modul în care aceasta este implementată.

De asemenea, Moscova lucrează la un răspuns la această problemă, a adăugat el.

Consiliul UE a anunțat marți că planul pentru veniturile extraordinare ale Rusiei din activele înghețate a fost adoptat de către statele membre.

Conform acestuia, profiturile din activele rusești vor fi folosite pentru a sprijini apărarea și reconstrucția Ucrainei.

În acest context, 90% din profituri vor merge către apărarea și sprijinul militar al Ucrainei prin Fondul European pentru Pace, în timp ce 10% vor merge către diverse programe de reconstrucție în țară.

Țările occidentale au înghețat active rusești în valoare de aproximativ 300 de miliarde de dolari după ce războiul Rusiei împotriva Ucrainei a început în februarie 2022.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel