Ce spun localnicii din Mihail Kogălniceanu despre venirea militarilor americani: Un sistem de apărare pentru comuna nostră și pentru România

Ce spun localnicii din Mihail Kogălniceanu despre venirea militarilor americani: Un sistem de apărare pentru comuna nostră și pentru România  / Foto: Facebook MApN
Ce spun localnicii din Mihail Kogălniceanu despre venirea militarilor americani: Un sistem de apărare pentru comuna nostră și pentru România / Foto: Facebook MApN

Vezi în articol ce spun localnicii din comuna Mihail Kogălniceanu despre venirea celor 1.000 de militari americani.

Localnicii din comuna Mihail Kogălniceanu din Constanța par să fie bucuroși de sosirea militarilor americani din structura Task Force Cougar. Aceștia speră că pe lângă siguranță, venirea militarilor va duce la și la prosperarea afacerilor locale, dar și la creșterea numărului locurilor de muncă destinate susținerii trupelor din bază.

Lidia Zaharia are în apropierea bazei un salon de frizerie și coafură. Cei mai mulți clienți ai săi sunt militari. Sosirea contingentului o consideră ca pe o oportunitate pentru salonul său.

“Este o oportunitate pentru comuna noastră să sperăm că va fi din ce în ce mai bine, pe mine chiar mă ajută. (Pentru ce vin? – n.r.) În general, tunsoare americană scurt.”, a declarat, la Pro TV, Lidia Zaharia, antreprenor.

"Sper să își facă treaba și să nu fie niciun fel de amenințare”

Totuși, pentru cei mai mulți localnici creșterea numărului de militari din baza 57 Mihail Kogălniceanu înseamnă în primul rând siguranță.

„Am fi cât de cât în siguranță zic eu după mine, nu cred că ar fi o piedică. Este o misiune pe care și-o îndeplinesc, noi o acceptăm.”, a spus Ileana Bostan, localnică.

“O văd ca pe un sistem de apărare pentru comuna nostră și pentru România și sper să își facă treaba și să nu fie niciun fel de amenințare.”, a spus Andrei Ștefan, localnic.

„Prezența unui număr suplimentar de militari nu este decât o formă de siguranță. Cu siguranță va crește numărul de locuri de muncă, iar de când este baza Kogălniceanu valoarea imobilelor a crescut și cu siguranță este în continuă creștere.”, a explicat Anca Belu, primarul comunei Mihail Kogălniceanu.

„Poate dacă se fac mai multe facilități pentru ei sigur vor fi și mai multe locuri de muncă pentru ai noștri va fi mai mult de muncă pentru că vedeți în perioada asta este mai dificil.”, susține Lucian Damian, localnic.

VEZI ȘI: Cum va interpreta Kremlinul mesajul lui Stoltenberg din România. Bogdan Chirieac: NATO și-a atins scopul. Ar pune Rusia în GENUNCHI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel