Ucigașul tăcut: Mucegaiul din alimente este cel mai periculos. Ce efecte are asupra organismului

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Multă lume a mâncat pâine cu mucegai fără să își dea seama. Unii dintre noi au consumat și cu bună știință. Trebuie știut faptul că mucegaiul este periculos pentru organismul uman, fiindcă transportă micotoxine sau otrăvuri fungice.

La scurt timp după ce ai mâncat alimente mucegăite, pot apărea toxiinfecții alimentare, care au ca efecte nedorite, precum crampe intestinale, febră, diaree, vomă şi ameţeală. Este bine de știut, însă, că nu toate tipurile de mucegai sunt periculoase, unele dintre acestea sunt folosite în industria alimentară, la diferite feluri de lactate şi brânzeturi.

Mucegaiul din miezul de pâine e cel mai periculos

Odată apărut pe pâine, mucegaiul o infectează pe toată. Acesta se dezvoltă ușor în locuri călduroase, întunecate şi cu umiditate mare. Salmonela este una dintre bolile care pot să apară, dacă ai mâncat pâine cu mucegai. Din fericire, aceasta se poate trata cu medicamente, scrie Healthline.com. Există cazuri când poate apărea o boală mai gravă, cum ar fi Stachybotrys chartarum, care poate cauza iritarea cavităţii bucale, a nasului, a gâtului şi, în cazuri mai grave, poate duce la şoc, hemoragie, necroză dermică şi chiar deces.

Specialiștii în domeniul sănătății numesc ciupercile din mucegai „ucigașul tăcut”. Cel care se dezvoltă pe alimente este cel mai periculos și nu trebuie consumat sub nicio formă. Cu toate acestea, există un tip de mucegai care se găsește pe brânză și poate fi consumată fără probleme, fiind sănătos. Acest tip ajută la îmbunătățirea stării osoase dar și la normalizarea proceselor metabolice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel