Ce se întâmplă dacă folosim cauciucurile de iarnă, pe timp de vară. Consecințe catastrofale!

Ema Apostu / 19 mai 2019 / 11:05 Salveaza PDF Comentarii

Mulți șoferi ignoră diferenţa dintre cauciucurile de iarnă şi cele de vară, folosindu-le pe primele în timpul sezonului cald. Riscurile la care se supun sunt enorme şi pot exista consecinţe catastrofale.

Diferenţa dintre pneurile de vară şi cele de iarnă priveşte chimia acestora. Cauciucurile de iarnă sunt mai dense şi au o construcţie mai dură, decât a cauciucurilor de vară.

Pneurile de iarnă se înmoaie la temperaturi reduse şi se întăresc când termometrul atinge valori mai ridicate. Astfel, distanţă de frânare este direct afectată, fiind mai mare decât ar fi specificat în caracteristicile maşinii, acest fapt datorându-se aderenței mai reduse. Din această cauză, urmările pot fi grave, punându-ți în pericol viața. Ceilalți șoferi sau trecători pot fi oricând victimele unui accident cauzat din acest motiv.

Ce se întâmplă dacă folosim anvelopele de iarna, pe timp de vară

 

De asemenea, comportamentul în curbe este afectat, apărând riscul de derapaje.

Un alt factor care influenţează siguranţă, este o consecinţă majoră a creşterii temperaturii în aceste pneuri de iarnă. În momentul în care ele sunt utilizate pe perioada de vară, cauciucurile în sine pot atinge până la 50 de grade Celsius, scrie vadauto.ro. Pneurile pot exploda, consecințele fiind catastrofale.

Dacă se va alege utilizarea anvelopelor de iarnă în sezonul călduros, uzura lor va fi mult mai rapidă, perioada lor de viaţă reducându-se la jumătate din cea asigurată de producător în cazul folosirii corespunzătoare. Astfel, vei scoate mai mulți din buzunar.

Vezi și: Ce nu trebuie să faci, când îți încarci telefonul. Cele mai mari greșeli! Adevărate amenințări

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29