Ce se întâmplă cu pensiile românilor. Răsturnare de situație de la Poșta Română

FOTO: DC News
FOTO: DC News

Valentin Ștefan, șeful Poștei Române, a făcut precizări legate de pensiile românilor.

Valentin Ștefan, directorul general al Companiei Naționale Poșta Română, susține că Poșta Română poate livra pensiile românilor până înainte de sărbătorile pascale, cu o singură condiție, dar care nu ține de companie.

”Răspunsul scurt este da, până de sărbători putem livra pensiile. Acum să vă dau câteva detalii... Data de 2 mai este zi lucrătoare. În companie vom lucra. În doilea rând, noi avem capacitatea logistică de a duce pensiile până de sărbători.

Acum, depinde când ne intră banii în conturi de la Casa Naţională de Pensii, de la Trezorerie, de la Ministerul Muncii. Există un întreg flux administrativ acolo.

În funcţie de când vom primi banii, vom ști dacă vom ruga salariaţii să vină să lucreze în zilele libere sau nu, fie că vorbim de 1 mai fie că vorbim de 3 (n.r. 3 mai este liberă, fiind Vinerea Mare).

De principiu, dacă ne ajung banii mai târziu, am avea nevoie de o singură zi nelucrătoare în care să-i chemăm la muncă să distribuie pensiile, dar deocamdată nu putem veni cu un răspuns clar, pentru că nu știm când ne intră banii în conturi.

Dacă ne intră din timp, nu e nevoie, dacă ne intră mai târziu, va trebui să ne mobilizăm și mai bine", a spus Valentin Ștefan, în cadrul unei conferințe de presă, citat de Agerpres.

Când virează Casa de Pensii banii către Poșta Română

De asemenea, Ștefan a precizat că Poșta Română primește de obicei banii cu câteva zile înainte de data de 1 a lunii pentru care se fac plățile, lucru confirmat, în exclusivitate, de șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, care a spus că aceștia intră în conturile Poștei în data de 26 aprilie, prima tranșă, în valoare de 50% din toată suma ce trebuie virată.

Potrivit lui Ștefan, dacă banii vor intra în conturi pe 26 aprilie, pensiile vor fi livrate beneficiarilor mai repede, și chiar dacă acesta vor intra luni, 29 aprilie, toate pensiile pot fi duse până de sărbători. 

Totodată, Ștefan a precizat că în procesul de distribuire a pensiilor sunt implicați 14.000 de angajați, din care 10.000 sunt factori poștali.

Citește și: Plata pensiilor pentru luna mai. Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, precizări importante pentru pensionarii români

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel