Ce scrie presa internațioanală despre tragedia de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanţa

Ce scrie presa internațioanală despre tragedia de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanţa / Foto: IGSU
Ce scrie presa internațioanală despre tragedia de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanţa / Foto: IGSU

Presa internațională a scris despre tragedia de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanţa.

Principalele agenţii de presă internaţionale scriu despre incendiul de la secția ATI COVID a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanţa. Este a treia tragedie de acest gen din acest an. Inițial s-a anunțat că, dintre cei 10 pacienți care erau internați în secția ATI COVID, 9 au murit. Ulterior, autoritățile au revenit și au precizat că ar fi de fapt 7 persoane decedate.

Vezi și: INCENDIU la ATI COVID a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța. Prim-procuror: Șapte DECESE, nu nouă. ”A murit mama. Era în stare gravă, dar de ce să moară ARSĂ?” - TEXT/VIDEO LIVE

"Nouă persoane au murit, vineri, atunci când a izbucnit un incendiu într-o unitate de terapie intensivă la un spital românesc care trata pacienți cu COVID-19, au spus oficialii, al treilea incendiu mortal din țară în mai puțin de un an. Pompierii au stins focul de la spitalul din orașul Constanța, după ce au adus echipe suplimentare din județele din apropiere. Imagini video au arătat pacienții care săreau pe ferestre de la nivelurile inferioare ale spitalului și pompierii care duceau oamenii.", a scris Reuters.

AP News: Iohannis, după incendiul de la Balș: „Nu trebuie să se mai repete”

"Incendiul dintr-un spital din România din ucide cel puțin 9 persoane", este titlul publicat de AP News.

"Ministrul Sănătății spus că 113 pacienți se aflau în unitatea medicală a spitalului, dintre care 10 erau pacienți la terapie intensivă. România, o țară a Uniunii Europene de 19 milioane de oameni, a avut alte două incendii mortale în spitale în ultimul an, ceea ce a ridicat îngrijorări cu privire la îmbătrânirea infrastructurii spitalicești a țării. În noiembrie anul trecut, 10 persoane au murit după ce un incendiu a distrus o unitate de terapie intensivă pentru pacienții cu COVID-19 din orașul Piatra Neamț. Un alt incendiu s-a produs în ianuarie la o secție din spitalul Matei Balș din București, ucigând cel puțin 5 persoane. După incendiul de la Matei Balș, președintele Klaus Iohannis a cerut o reformă urgentă și „profundă”. El a spus că astfel de tragedii „nu trebuie să se mai repete”.", transmite AP News despre incendiul de la secția ATI COVID a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanţa. 

Despre incendiul de la Constanța au scris și Radio Free Europe, The Jerusalem Post, Insider, dar și alte site-uri cunoscute. Majoritatea au pus accent pe faptul că din cauza acestui incendiu și a iresponsabilității autorităților din România au murit oameni, lucru care se tot repetă de la începutul pandemiei COVID.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel