Ce să nu mănânci seara dacă vrei un somn liniștitor

Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay

Există câteva alimente pe care ar fi bine să nu le consumi seara dacă vrei să ai parte de un somn liniștitor.

Alimentele pe care le consumăm seara pot face ca organismul uman să se agite și starea de relaxare mult dorită să se lase așteptată. Iată ce să nu mănânci la cină dacă vrei să ai parte de un somn liniștitor. 

Pe lângă mâncărurile tip fast-food, precum burgerii, cartofii prăjiți sau pizza, de care probabil știai deja că se încadrează în această "listă", specialiștii spun că trebuie evitate alimentele iuți, ciocolata neagră și chiar și roșiile

Alimentele iuți sunt bune într-o cură de slăbire, dar când sunt consumate seara, la cină, pot da arsuri la stomac și crește temperatura organismului. Așadar, când consumi alimente iuți, cel mai probabil calitatea somnului îți va fi afectată. 

Deși ciocolata neagră se află în topul celor mai bune 30 de alimente inflamatorii și este una dintre gustările cu conținut scăzut de carbohidrați pentru slăbit, este recomandat să nu o consumi înainte de a merge la culcare pentru că îți poate produce insomnie, scrie shtiu.ro.

Nu în ultimul rând, și roșiile sau sosul de roșii îți pot da o stare de agitație dacă sunt consumate seara, în special dacă ești o persoană cu un stomac mai sensibil. 

De cealaltă parte, pentru a ajuta organismul uman să se relaxeze, seara, este indicat un pahar cu lapte cald.

CITEȘTE ȘI: Bulai explică excesul cu mâncare de Sărbători. „Sunt oameni în România care au viță de vie în balcon. Vă dați seama ce nebunie!”

Câte minute trebuie să mănânci. Anca Hâncu: E o recomandare destul de grea

Anca Hâncu, medic nutriționist, a spus câte minute ar trebui să mâncăm.

„Trebuie să mâncăm așezat, liniștit, cel puțin 20 de minute. Este o recomandare destul de grea. Multă lume mănâncă în 5-10 minute. Încercați să vă lăsați timp pentru masă pentru că doar așa se va instala sațietatea cu adevărat și astfel veți mânca atât cât aveți nevoie”, a spus medicul Anca Hâncu.

Televizorul, inamicul mâncatului

„Aș recomanda să nu mai mănânce lumea în fața televizorului, ci să mănânce separat pentru că astfel oamenii vor reuși să realizeze bogăția alimentelor. Dacă te uiți la televizor în timp ce mănânci sau butonezi telefonul, nu mai simți mâncarea, uiți ce ai mâncat și practic consumi cantități mult mai mari și este periculos pentru sănătate”, a mai spus Anca Hâncu la Antena 1, în emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani. (Știrea, AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel