Ce s-ar întâmpla dacă nu s-ar mai da ora. Adrian Șonka: Cred că oamenii vor vrea înapoi ora de vară / Românii din estul țării, cei mai afectați

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Adrian Șonka, astronom la Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”, a spus ce s-ar întâmpla dacă nu s-ar ma da ora.

Adrian Șonka, astronom la Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”, a intervenit, vineri seara, la Antena 3 CNN, unde a vorbit despre trecerea la ora de vară care se va petrece, sâmbătă spre duminică noaptea, când ora 03:00  va deveni ora 04:00.

„Ora de vară a fost inventată pentru oameni. Din decembrie, soarele începe să răsară din ce în ce mai devreme, cam cu 1-2 minute pe zi. Pe măsură ce vine vara, el răsare foarte devreme, iar la mijlocul lunii iunie se ajunge ca soarele să răsară la ora 4 și jumătate dimineața.

Se face dimineață foarte, foarte devreme. În plus, mai există problema crepusculului și se face lumină cam cu o oră înainte de răsărit. Practic, vara se face lumină începând cu ora 3 dimineața. De aceea s-a decis să se adauge o oră, pentru a se face lumină mai târziu, deoarece e neplăcut să dormi când e lumină afară.

În estul țării e și mai grav. Spre exemplu, la Iași, vara, soarele răsare la ora 03:00 și se poate face lumină, dacă nu se introduce ora de vară, la 2 dimineața. E ciudat să stai în pat să dormi și să fie lumină afară. De aceea s-a introdus ora de vară“, a spus, la Antena 3 CNN, Adrian Șonka.

Ce s-ar întâmpla dacă nu s-ar mai trece la ora de vară

În ceea ce privește trecerea la ora de vară, Adrian Șonka a spus că „Pământul e de vină, pentru că se rotește înclinat în jurul soarelui“.

„Dacă scoatem ora de vară, oamenii vor suferi mai mult, pentru că la ora 2 dimineața se va face lumină. Eu cred că o să trebuiască să o introducem la loc. Sigur o să vrem înapoi la ora de vară (...). Noi vrem să se facă lumină atunci când ne trezim, nu cu 2 ore înainte să ne trezim“, a mai spus Adrian Șonka la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel