Ce s-a întâmplat în Moscova cu bărbatul care avea pantofi cu albastru și galben. Rușii au considerat că susține Ucraina

Fotografie creată de Евгений Нечаев, de la Pexels
Fotografie creată de Евгений Нечаев, de la Pexels

Bărbatul, care nu a fost identificat, a fost acuzat că poartă „unelte politice” în picioare când a fost găsit și reținut de autoritățile locale în centrul capitalei țării în apropierea unui protest împotriva războiului Rusiei din Ucraina, a transmis Radio Free Europe.

Un tribunal din Moscova a amendat joi un bărbat pentru că a purtat adidași galbeni și albaștri, despre care autoritățile ruse au spus că este un semn de sprijin pentru Ucraina, potrivit News Week.

Cu toate acestea, avocatul bărbatului, Ilya Utkin, a spus că clientul său în vârstă de 40 de ani nu a fost implicat în protest și că a cumpărat cadouri pentru familia sa, potrivit Radio Europa Liberă, care a citat și reportaje din surse de știri ruse The Insider și MSK1.ru.

Bărbatul a fost amendat cu 10.000 de ruble la Tribunalul Districtual Butyrsky și inițial a fost oprit de poliție pe 6 martie – o zi în care în oraș aveau loc manifestații majore împotriva războiului, care au văzut aproape 2.000 de oameni reținuți, a menționat Radio Europa Liberă.

Amenda de la Moscova vine pe măsură ce invazia Rusiei în Ucraina se prelungește de aproape două luni și după ce țara a reținut mii de oameni acuzați că au manifestat împotriva războiului.

Studentă arestată în Rusia pentru că s-a filmat făcând twerk în fața unui monument istoric

Tânăra de 21 de ani, identificată de presa locală drept Rebecca Ziba de naționalitate zambiană, a fost reținută după ce a postat un videoclip cu ea pe Instagram.

În materialul video, Rebecca Ziba poate fi văzută dansând lângă un monument istoric dedicat celui de-al Doilea Război Mondial din Khanty-Mansiysk, potrivit Euronews.

Anchetatorii ruși au descris acțiunile ei drept „obscene” și „insultătoare” și au acuzat-o de „reabilitarea nazismului” în temeiul legii ruse din Codul penal.

Comitetul regional de investigație a declarat, într-un comunicat, că videoclipul cu dansul lui Ziba a fost postat pe rețelele sociale ”însoțit de o inscripție ofensivă”.

Amendă de aproximativ 35 000 de euro și 3 ani de închisoare

Studenta riscă până la trei ani de închisoare și o amendă de până la 3 milioane de ruble (34.430 de euro) dacă va fi găsită vinovată de ”profanarea unui simbol al gloriei militare ruse”. Monumentul istoric din Khanty-Mansiysk este dedicat soldaților care au murit în timpul ”Marelui Război Patriotic” împotriva Germaniei naziste.

Citește întreaga știre AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel