Urmărește emisiunea live


Studentă arestată în Rusia pentru că s-a filmat făcând twerk în fața unui monument istoric

Foto Ilustrativ/Pexels Photography Maghradze PH
Foto Ilustrativ/Pexels Photography Maghradze PH

Tânăra de 21 de ani, identificată de presa locală drept Rebecca Ziba de naționalitate zambiană, a fost reținută după ce a postat un videoclip cu ea pe Instagram.

În materialul video, Rebecca Ziba poate fi văzută dansând lângă un monument istoric dedicat celui de-al Doilea Război Mondial din Khanty-Mansiysk, potrivit Euronews.

Anchetatorii ruși au descris acțiunile ei drept „obscene” și „insultătoare” și au acuzat-o de „reabilitarea nazismului” în temeiul legii ruse din Codul penal.

Comitetul regional de investigație a declarat, într-un comunicat, că videoclipul cu dansul lui Ziba a fost postat pe rețelele sociale ”însoțit de o inscripție ofensivă”.

Amendă de aproximativ 35 000 de euro și 3 ani de închisoare

Studenta riscă până la trei ani de închisoare și o amendă de până la 3 milioane de ruble (34.430 de euro) dacă va fi găsită vinovată de ”profanarea unui simbol al gloriei militare ruse”. Monumentul istoric din Khanty-Mansiysk este dedicat soldaților care au murit în timpul ”Marelui Război Patriotic” împotriva Germaniei naziste.

Comitetul de Investigații din Rusia a publicat și un videoclip cu Rebecca Ziba stând în ceea ce pare a fi o cameră de interogatoriu, unde mărturisește și își cere scuze pentru acțiunile sale.

"Nu am vrut ca videoclipul pe care l-am postat să fie ofensator și lipsit de respect față de morți. Nu știam ce înseamnă monumentul. Îmi cer scuze tuturor", spune studenta. Nu este clar în ce fel de condiții este reținută și dacă a avut acces la vreo reprezentare legală.

Euronews a contactat ambasada Zambiei la Moscova pentru a confirma dacă a fost luat vreun contact cu studenta. Înregistratea video poate fi urmărită  AICI.

Putin, LOVITURĂ dură pentru oligarhi. A cerut retragerea acţiunilor ruseşti de pe bursele internaţionale

Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, loveşte chiar în oligarhi cu ultimul decret semnat. Acesta a cerut retragerea acţiunilor companiilor ruseşti de pe toate bursele internaţionale.

Asta înseamnă, conform Business Insider, că miliardarii ruşi care au companii listate la bursă în afara Federaţiei Ruse nu vor mai putea colecta dividendele în valută. 

Decizia vine după ce principalele burse internaţionale, de la New York, Londra şi Nasdaq, au îngheţat acţiunile companiilor ruseşti după ce Rusia a invadat Ucraina. 

Decretul lui Putin este o lovitură grea pentru miliardarii ruşi, şi aşa sancţionaţi de toate ţările vestice. 

"Drepturile acţionarilor care cred în Rusia şi care au investit în piaţa rusească pentru mulţi ani, dar care nu pot reţine în mod direct acţiuni ruseşti, sunt încălcate. Asta nu mai are nimic de-a face cu politica. Riscul este ca drepturile asupra proprietăţii lor să fie pierdute", a declarat o sursă rusească, conform Insider. 

Citește întreaga știre AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel