Ce s-a întâmplat cu tinerii care au maltratat un câine

Patru tineri din satul brăilean Tătaru sunt cercetaţi penal pentru comiterea infracţiunii de rănire sau schingiuire a animalelor, după ce s-au filmat în timp ce tăiau coada unui câine şi au postat filmuleţul pe o reţea de socializare.

Filmuleţul, în care se văd clar feţele autorilor, a fost postat pe internet în cursul zilei de marţi. În momentul în care tinerii şi-au dat seama că fapta lor este una penală, au şters filmarea, însă există persoane care au reuşit să o salveze înainte.

Doi dintre agresori au fost audiaţi miercuri la Postul de Poliţie Dudeşti, unul dintre ei, în vârstă de 30 de ani, fiind chiar proprietarul animalului schingiuit. Celălalt tânăr audiat are 21 de ani, iar al treilea participant la faptă care urmează să fie audiat are 18 ani şi învaţă la un liceu în municipiul Brăila. Filmarea a fost făcută şi postată pe reţeaua de socializare de un alt tânăr de 26 de ani, tot din satul Tătaru, care urmează să fie şi el audiat.

[citeste si]

Autorii agresiunii şi-au motivat fapta spunând că 'aşa este datina din străbuni, câinelui i se taie taie coada, pentru a fi mai rău'.

'În cauză s-a întocmit dosar penal pentru infracţiunea de rănire sau schingiuire a animalelor, conform art. 25, alin.1, lit. e, Legea 205. Pedeapsa prevăzută de lege este de la trei luni la un an închisoare sau amendă', a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila, inspector principal Jenel Şogor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel