Ce este Ayahuasca și care sunt efectele sale

Ayahuasca este o infuzie cu proprietăți puternic halucinogene care pretinde că îți deschide mintea și vindecă traumele din trecut. 

Este posibil să fi auzit povești despre oameni care călătoresc în destinații străine pentru a experimenta consumul de Ayahuasca, o preparare psihoactivă.

De obicei, aceste anecdote tind să se concentreze asupra efectelor imediate care au loc în timpul unei „călătorii” Ayahuasca, dintre care unele sunt iluminatoare, în timp ce altele sunt de-a dreptul dureroase.

Cu toate acestea, oamenii de știință au descoperit mai multe beneficii pe termen lung pentru sănătate ale administrării de Ayahuasca.

Ce este Ayahuasca?

Ayahuasca este o infuzie făcută din frunzele arbustului Psychotria Viridis împreună cu tulpinile viței de vie Banisteriopsis caapi, deși pot fi adăugate și alte plante și ingrediente.

Această băutură a fost folosită în scopuri spirituale și religioase de triburile amazoniene antice și este încă folosită ca băutură sacră de unele comunități religioase din Brazilia și America de Nord, inclusiv Santo Daime.

În mod tradițional, un șaman sau curandero - un vindecător experimentat care conduce ceremoniile Ayahuasca - pregătește băutura fierbând frunze rupte ale arbustului Psychotria Viridis și tulpini ale viței de vie Banisteriopsis caapi în apă.

Vița de vie Banisteriopsis caapi este curățată și sfărâmată înainte de fierbere pentru a crește extracția compușilor săi medicinali.

Odată răcit, infuzia este strecurată pentru a elimina impuritățile.

Cum functioneazã?

Principalele ingrediente ale Ayahuasca - Banisteriopsis caapi și Psychotria Viridis - ambele au proprietăți halucinogene.

Psychotria Viridis conține N, N-dimetiltriptamină (DMT), o substanță psihedelică care apare în mod natural în plantă.

DMT este o substanță chimică halucinogenă puternică. Cu toate acestea, are o biodisponibilitate scăzută, deoarece se descompune rapid de enzimele numite monoaminoxidaze (MAO) în ficat și tractul gastro-intestinal.

Din acest motiv, DMT trebuie combinat cu ceva care conține inhibitori MAO (MAOI), care permit DMT să aibă efect. Banisteriopsis caapi conține IMAO puternici numiți β-carboline, care au, de asemenea, efecte psihoactive proprii.

Atunci când sunt combinate, aceste două plante formează o puternică infuzie psihedelică care afectează sistemul nervos central, ducând la o stare de conștiință modificată care poate include halucinații, experiențe în afara corpului și euforie.

Cum se utilizează Ayahuasca?

Deși Ayahuasca a fost folosită în mod tradițional în scopuri religioase și spirituale de către anumite populații, a devenit populară în întreaga lume printre cei care caută o cale de a-și deschide mintea, de a se vindeca de traumele din trecut sau pur și simplu de a experimenta o călătorie Ayahuasca.

Se recomandă insistent ca Ayahuasca să fie luat numai atunci când este supravegheat de un șaman experimentat, deoarece cei care o iau trebuie să fie îngrijiți cu atenție, o călătorie cu Ayahuasca duce la o stare de conștiință modificată care durează multe ore.

Mulți oameni călătoresc în țări precum Peru, Costa Rica și Brazilia, pentru a consuma Ayahuasca. Sunt conduse de șamani experimentați, care pregătesc preparatul și monitorizează participanții pentru siguranță.

Beneficiile potențiale ale Ayahuasca

Mulți oameni care au luat Ayahuasca susțin că experiența a dus la schimbări pozitive, pe termen lung, care modifică viața. Acest lucru se poate datora efectelor Ayahuasca asupra sistemului neurologic.

Ayahuasca poate îmbunătăți bunăstarea psihologică

Cercetările au arătat că administrarea de Ayahuasca poate crește capacitatea de atenție a creierului și vă poate îmbunătăți bunăstarea psihologică generală.

Ayahuasca poate ajuta la tratarea dependenței, anxietății, depresiei rezistente la tratament și PTSD

Unele cercetări sugerează că Ayahuasca poate aduce beneficii celor cu depresie, tulburare de stres post-traumatic (PTSD) și tulburări de dependență.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel