Ce cruce a primit Tudor Gheorghe

Festivalul Concurs Național de Muzică Bisericească Lăudați pe Domnul
Festivalul Concurs Național de Muzică Bisericească Lăudați pe Domnul

Tudor Gheorghe a susținut vineri la Palatul Patriarhiei un recital de muzică și poezie dedicat mărturisirii credinței ortodoxe în temnițele comuniste, momet în care a primit Crucea Patriarhală, cea mai înaltă distincție a Patriarhiei Române.

"Apreciem în mod deosebit contribuția domnului Tudor Gheorghe la această ediție a Festivalului-Concurs Național de Muzică Bisericească Lăudați pe Domnul!, în calitate de artist care promovează muzica autentică românească și poeziile religioase ale mărturisitorilor Ortodoxiei din timpul comunismului, motiv pentru care îi conferim astăzi cea mai înaltă distincție a Patriarhiei Române - Crucea Patriarhală", a spus patriarhul Daniel, care i-a înmânat distincția.

Evenimentul a avut loc în cadrul etapei finale a celei de-a zecea ediții a Festivalului-Concurs Național de Muzică Bisericească "Lăudați pe Domnul!". Festivitatea se înscrie în seria evenimentelor dedicate Anului omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și pictorilor bisericești și Anului comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel