Ce condiții pune Ministrul Justiției pentru funcția de procuror general

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat joi dimineță, că viitorul procuror general  "trebuie să fie integru, să dovedească că a avut activitate managerială şi să respecte anumite criterii de profesionalism". 

Ministrul Justiției nu a dat detalii despre aceste criterii de profesionalism, însă a spus că ele vor fi făcute publice pe site-ul Ministerului. Candidații la această funcție trebuie să aibă o vechime de 10 ani în magistratură, a mai precizat ministrul.

Raluca Prună a început, joi, consultările cu membrii CSM, urmând ca apoi să declanșeze procedura de desemnare a noului procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte și Casație și Justiție.

"Va fi o procedură transparentă, deschisă. Am discuții informale cu CSM joi și imediat voi declanșa. Avizul CSM nu este consultativ. Este un aviz... N-am lansat procedura", a explicat Raluca Prună. 

În ceea ce privește măsura suspendării articolului de lege care le permite deținuților să își reducă pedepsele scriind lucrări științifice, decisă de Guvern, miercuri, ministrul a adăugat: " Important este că am pus capăt acestei hemoragii de lucrări în penitenaciar Această dispoziţie nu se mai aplică."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel