Ce cantitate de proteine este bine să consumăm. Anca Hâncu: Atenție să nu facem abuz!

Foto Pexels
Foto Pexels

Anca Hâncu, specialist în nutriție, a explicat de câte proteine avem nevoie, în funcție de nivelul de activitate și de consumul caloric.

“Proteinele sunt macronutrienți. Rolul lor este structural, intră în constituția masei musculare. Proteinele intră, de asemenea, și în constituția hormonilor. Acestea mai au și rol de transport și sunt foarte importante și pentru imunitate. Nu în ultimul rând vreau să amintesc rolul în sațietate, dacă o masă nu conține proteine ne vom sătura mai greu”, a spus medicul Anca Hâncu. 

Ce cantitate de proteine este bine să consumăm

"Cantitatea de proteine de care are nevoie un organism sănătos este în jur de 0,8 grame/kilogram corp. La cei care fac activitate fizică intensă, cantitatea aceasta poate să crească până la 1,5 grame/kilogram corp. De asemenea, o cantitate mare de proteine va fi necesară în bolile cardio-vasculare", a mai zis medicul Anca Hâncu la Antena 1, în emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani.

Abuzul de proteine poate afecta rinichii

"În momentul în care dorim să ne aducem proteine mai ales din suplimente, trebuie să luăm legătura cu un medic pentru a face calculele exacte și a nu supra solicita rinichii", a spus specialistul la Antena 1.

Proteinele ajută la slăbit

"Sunt sățioase și într-adevăr dietele cu conținut mai mare de proteine ajută la scăderea în greutate", a declarat medicul Anca Hâncu la Antena 1.

Cum gătim alimentele pentru a nu pierde proteinele

"Ideea este să nu le gătim prea mult, să nu le fierbem prea mult, să fie făcute la cuptor, la grătar și mai ales să nu le prăjim", a spus nutriționistul Anca Hâncu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel