CCR validează vineri victoria lu Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale

Judecătorii Curții Constituționale se vor reuni vineri, la ora 10:00, așa cum preconiza în urmă cu doar o zi, președintele CCR, Augustin Zegrean, pentru a valida rezultatele scrutinului din 16 noiembrie.

Biroul Electoral Central (BEC) a finalizat procesul-verbal privind centralizarea rezultatelor votului din turul II al prezidenţialelor, potrivit căruia Klaus Iohannis este declarat câştigător al scrutinului, el fiind candidatul care a îndeplinit condiţiile art. 81 din Constituţie, respectiv a aobținut cel mai mare număr de voturi. 

Potrivit BEC, Klaus Iohannis a obţinut 6.288.769 voturi valabil exprimate, iar Victor Ponta 5.264.383 voturi, scrie Digi 24.

Din totalul alegătorilor înscrişi în listele electorale permanente de 18.280.994, duminică s-au prezentat la vot 11.719.344, dintre care 10.042.721 au votat la secția de votare în a cărei rază teritorială domiciliază, pe listele electorale permanente, 1.569.668 au votat în altă localitate decât cea de domiciliu, iar 106.955 cu urna mobilă.

Conform unei informări BEC, procesul-verbal privid centralizarea rezultatelor votării la alegerea pentru președintele României din data de 16 noiembrie va fi transmis în cursul zilei de astăzi Curții Constituționale, cea care validează alegerile.

Actul de validare a rezultatului alegerilor se întocmeşte în trei exemplare, dintre care unul rămâne la Curtea Constituţională, unul se prezintă Parlamentului, pentru depunerea jurământului prevăzut de Constituţie, iar al treilea se înmânează candidatului ales, conform Legii 370/2004 pentru alegerea preşedintelui României.

În urmă cu o zi, președintele Curții Constituționale, Augustin Zegrean, le-a transmis jurnaliștilor prezenți în fața sediului CCR că dacă joi vor primi dosarele de la Biroul Electoral Central să se pregătească pentru vineri de "mare ședință festivă.

Augustin Zegrean, către jurnaliști: Vineri să fiţi pregătiţi de mare şedinţă festivă 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel