Augustin Zegrean, către jurnaliști: Vineri să fiţi pregătiţi de mare şedinţă festivă

Președintele Curții Constituționale, Augustin Zegrean, preconizează ca vineri să fie validate alegerile prezidențiale, dacă mâine se vor primi dosarele de la Biroul Electoral Central: „Vineri să fiţi pregătiţi de mare şedinţă festivă", a declarat, miercuri, Zegrean, înainte ca judecătorii CCR să discute trei contestaţii privind al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.

Augustin Zegrean a precizat că aceste contestații sunt depuse de "oameni nemulțumiți de modul cum s-au organizat alegerile, fie de rezultatul acestora. Nu au venit cu dovezi. Sunt numite categorii care pot să facă. Nu oricine poate să facă contestație. Orice nemulțumit poate să facă contestație, dar noi nu putem să luăm în considerarea decât de dacă este făcută făcute de un candidat sau de un partid care a propus candddații', a explicat Zegrean, la sosirea la sediul CCR.

"Rezultatul este deci previzibil", i-a replicat un jurnalist prezent.  "Niciodată să nu spuneți asta. Voi ați spus asta. Nu am spus eu", a spus Zegrean.  

De asemenea, Augustin Zegrean a fost întrebat dacă poate depune jurământul președintele ales în condițiile în care ICCJ nu s- a pronunțat pe incompatibilitate, moment în care a explicat: "Câtă vreme nu s-a pronunțat și este încă un proces, eu mă gândesc că se bucură de prezumția aceea de...". 

Președintele CCR a fost întrebat, totodată, și dacă președintele ales, Klaus Iohannis, se va bucura de imunitate în eventualitatea unui verdict de incompatibilitate

"Eu zic să așteptăm soluția Curții și  vorbim după aceea", a fost replica lui Zegrean.

Pe de altă parte, președintele CCR a declarat jurnaliștilor să se pregătească pentru vineri de "mare şedinţă festivă".

Alegerile vor fi validate, după ce primim dosarele de la BEC. Încă nu le-am primit. Ne-am interesat, s-ar putea ca mâine să le primim. Dacă le primim mâine, vineri să fiţi pregătiţi de mare şedinţă festivă", a precizat Zegrean.

Judecătorii CCR au anulat miercuri cele trei sesizări primite pentru anularea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.

Dacă CCR va primi, joi, procesele verbale de la BEC după centralizarea finală a buletinelor de vot, cel mai târziu vineri va avea loc şedinţa în care va trebui să fie validate rezultatele, după care va urma o ceremonie de validare a preşedintelui, moment în care va avea loc primul discurs oficial al noului şef al statului. Ulterior, acestava depune jurământul în Parlament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel