Nou pretext pentru a amâna Iohannis revocarea lui Kovesi. Zegrean, explicații

În spațiul public se lansează tot felul de speculații de care ar urma să se folosească președintele Klaus Iohannis pentru a nu o revoca la Laura Codruța Kovesi. 

Marieta Avram, profesor doctor la Facultatea de Drept a Universității, susține că CCR în materia conflictului constituțional sunt doar definitive, nu și `general obligatorii`, astfel că președintele poate să ceară CCR să corecteze ”eroarea materială”.

Augustin Zegrean a afirmat, la Digi24: ”În deciziile CCR nu veți găsi cine ce trebuie să facă. De data aceasta a zis. Poate este mai bine așa. Caracterul general obligatoriu nu se schimbă. Nu știu ce vrea să spună doamna profesor când atrage atenția asupra acestui termen general obligatoriu.”

”Pentru că decizia spune ce are de făcut președintele, probabil că poate cere lămuriri din partea CCR, dar nu știu la ce eroare materială se referă doamna” a subliniat Augustin Zegrean. 

În plus, se mai susține că doi dintre cei șase judecătorii CCR ce au susținut rezolvarea conflictului constituțional în favoarea ministrului Tudorel Toader au făcut opinii concurente. Speculația e că opiniile concurente ”au desființat” decizia majoritară, dar opiniile concurente sunt cele care susțin și cu alte argumente decizia luată. 

Vezi lămuriri aici despre opiniile concurente: Situație explozivă la CCR. Speculație spulberată de judecătorul Lăzăroiu

Despre presiunile din CCR, Augustin Zegrean spune că ”Am trăit și eu multe momente grele alături de ei în CCR, știu multe și nu pot să mai pun și eu gaz pe foc”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel