CCR, decizie protocoale. Zegrean: ”Nu-i de glumit. Este un lucru grav”

Curtea Constituțională a dat miercuri decizia în privința protocoale secrete, evidențiind existența un conflict între MP şi Parlament, situație explicată de fostul președinte al CCR, Augustin Zegrean.

Judecătorul a intervenit telefonic la Realitatea Tv, miercuri după-amiaza, unde a fost întrebat dacă poate lămuri cum va fi aplicată această decizie a CCR:

”Este imposibil de știut de astăzi, pentru că CCR-ul spune în minută că fiecare dosar va fi analizat de la caz la caz, iar instanțele vor hotărî. Va fi un număr infinit de soluții. Eu sper să nu rămână așa, ci în motivarea Curții, aceasta să spună cum vede ea ieșirea din conflict și cred că ar trebui să spună ce e de făcut pentru că această decizie are consecințe enorme și poate chiar dramatice. Unii vor profita, alții nu.” a spus Augustin Zegrean la Realitatea Tv.

”Nu numai cei condamnați pentru abuz în serviciu vor cere condamnarea, ci și traficanții de droguri, traficanții de persoane, traficanții de bani ș.a.m.d. Deci nu-i de glumit cu ce s-a întâmplat astăzi. Este un lucru grav și ar trebui tratat ca atare.

Citește și: Protocoale secrete. CCR: Există conflict între MP şi Parlament

Situație complicată

Întrebat ce sa va întâmpla cu deciziile definitive, fostul șef al Curții Constituționale a explicat:

”Asta mă întreb și eu, dar deciziile Curții Constituționale sunt obligatorii pentru viitor, iar această decizie de conflict a pornit de la decizia din 2016, când Curtea a spus că Curtea nu are voie să facă acte de urmărire penală. Deci, probabil, că și ei au gândit că dosarele deja soluționate rămân soluționate. Dar oamenii care au fost condamnați nu vor cere și ei rejudecarea? Oameni care au fost condamnați doar pe o întregistrare sau interceptare nu vor cere și ei rejudecarea, nu vor cere și ei despăgubiri de la statul român, că au fost judecați pe probe obținute ilegal? Nu ne dăm seama acum cât de complicată este situația. Problema este că nu este motiv de revizuire a sentințelor faptul că a fost declarat conflict juridic de constituționalitate faptul că parchetele au folosit protocoalele acelea. Trebuie dată o lege care să spună ce se întâmplă în situația asta”” a încheiat Augustin Zegrean.

Citește și: PROTOCOALE SECRETE. PÎCCJ, reacție la decizia CCR

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel