CCR, decizie importantă pentru alegerile din 2016

Judecătorii de la Curtea Constituţională a României discută miercuri sesizările în legătură cu legea privind votul prin corespondenţă.

Obiecţia de neconstituţionalitate formulată vizează Legea privind votul prin corespondenţă, precum şi modificarea şi completarea Legii 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente. Proiectul votului prin corespondenţă a fost adoptat de Camera Deputaţilor la sfârşitul lunii octombrie.

În 3 noiembrie, ALDE a anunţat că grupul parlamentar al formaţiunii de la Senat, alături de cel al UDMR, senatori de la UNPR şi PSD, precum şi un senator independent au depus la Curtea Constituţională o contestaţie la legea privind adoptarea votului prin corespondenţă de către Parlament.

Citește și: Călin Popescu Tariceanu contestă la CCR votul prin corespondență

"ALDE consideră că prin această modificare a legislaţiei electorale sunt încălcate principii prevăzute în Constituţia României", susţineau reprezentanţii ALDE.

Deputatul UDMR Marton Arpad susţinea, la sfârşitul lunii octombrie, în plenul Camerei, că actul normativ nu garantează secretul votului.

"Până în septembrie anul viitor se vor da nişte OUG de modificare a acestei legi ca să poată fi aplicată", afirma la acea dată Marton Arpad. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel