CCR a schimbat data la care se vor judeca contestațiile în cazul imunității lui Dan Șova

Magistrații Curții Constituționale (CCR) s-au răzgândit în privința datei la care vor judeca contestațiile depuse de Direcția Națională Anticorupție (DNA), președintele Klaus Iohannis și Partidul Național Liberal privind votul din Senat în cazul lui Dan Şova.

Dacă inițial, termenul dat pentru judecarea celor trei sesizări era în data de 22 aprilie, ulterior, CCR a devansat data, judecătorii urmând a se întruni în 8 aprilie pentru a dezbate în cazul votului din Senat privind imunitatea lui Dan Șova.

CCR, dezbatere a sesizărilor în cazul Dan Șova pe 22 aprilie

Motivul devansării este legat de programul judecătorilor, scrie Digi 24. Așadar, sesizările vor fi dezbătute peste două săptămâni.

Întrebat de către reporteri, dacă "În cazul domnului Şova se mai poate întoarce ceva în cazul unei decizii favorabile a CCR pentru cei care au făcut sesizări strict în cazul domniei sale sau va fi valabil pentru viitor?", președintele CCR, Augustin Zegrean a răspuns: "Noi nu judecăm doar ca să ne aflăm în treabă. O să dăm o decizie și o să vedeți ce înseamnă toate astea".

Senatorii au respins, miercuri, cererea procurorilor DNA pentru reţinerea şi arestarea senatorului PSD Dan Şova în dosarul privind contractele încheiate de firma sa de avocatură cu complexurile energetice Turceni şi Rovinari. Din 151 de voturi exprimate, 79 voturi au fost "pentru", "contra" 67 și 5 voturi anulate, fără a se întruni majoritatea necesară de 85 de opțiuni "pentru", potrivit Regulamentului Senatului.

Elena Udrea, după votul senatorilor în cazul Șova: Șocant! Avem de-a face cu o mizerie politică

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel