Elena Udrea, după votul senatorilor în cazul Șova: Șocant! Avem de-a face cu o mizerie politică

Fostul ministru al Transporturilor, Dan Șova a scăpat de arestare, deși, miercuri, senatorii prezenți în ședința de plen au votat în majoritate pentru încuviințarea cererii DNA. La scurt timp după votul senatorilor în cazul Șova, pe contul de socializare al deputatului Elena Udrea a fost postată o reacție, apreciindu-se că se constată existența unei duble măsuri. 

"Parlamentul şi Justiţia dublei măsuri

Şocant! Senatul a decis că Dan Şova nu poate fi arestat preventiv pentru că nu s-au îndeplinit condiţiile din statutul parlamentarilor: nu au votat jumătate plus unu din numărul senatorilor pentru încuviinţarea cererii DNA. Au votat 79 de senatori din 85 câţi era nevoie pentru o majoritate calificată.
Reamintim faptul că Elena Udrea este în arest în dosarul „Gala Bute" deşi Camera Deputaţilor a făcut acelaşi lucru ca în cazul lui Dan Şova: au fost doar 170 de voturi în favoarea arestării din necesarul de 199 pentru o majoritate calificată invocată acum. Avocaţii au invocat atunci această situaţie, dar s-a trecut foarte uşor pentru că era vorba de „duşmanul poporului".
Sunt două variante: fie lui Şova i se aplică acelaşi tratament ca şi Elenei Udrea, fie am asistat la un uriaş abuz al conducătorilor Camerei Deputaţilor, în frunte cu Valeriu Zgonea, şi a celor din Justiţie în cazul fostului ministru al Dezvoltării.
În oricare dintre situaţii, avem de-a face cu o mizerie politică.
PS. Pentru cei care argumentează că regulamentul Camerei Deputaţilor şi cel al Senatului diferă, le reamintim că legea bate regulamentul", se precizează în mesajul publicat pe pagina de Facebook a Elenei Udrea şi semnat "‪#‎Kafka‬
Echipa de comunicare".

Victor Ciutacu, după votul în Senat în cazul senatorilor Vâlcov și Șova: Știu, băi, fanii arestărilor...

Senatorii au respins, miercuri, solicitarea DNA de arestare preventivă a lui Dan Șova, fost ministru al Transporturilor, deși din 151 de voturi exprimate, 79 voturi au fost "pentru", 67 "contra" și 5 voturi anulate, întrucât, nu s-a întrunit majoritatea necesară, respectiv 85 de voturi "pentru".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel