CCIR și APMR, eveniment important în prima zi a Târgului BIFE-SIM 2016

Camera de Comerț şi Industrie a României (CCIR) în parteneriat cu Asociaţia Producătorilor de Mobilă din România (APMR), a organizat, miercuri, după deschiderea oficială a BIFE-SIM 2016, seminarul "Stadiul privind legislaţia din domeniul silvic şi asigurarea resurselor de masă lemnoasă pentru producătorii de mobilă". 

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), reprezentant instituţionalizat al comunităţii de afaceri din România în relaţia cu autorităţile publice centrale, urmăreşte consolidarea economiei naţionale, prin asigurarea unui mediu favorabil creşterii afacerilor, caracterizat prin predictibilitate şi transparenţă. Având în vedere importanţa şi impactul pozitiv generat economiei româneşti prin valoarea adăugată adusă de Târgul BIFE-SIM, cel mai mare târg internațional de mobilă, echipamente și accesorii din România, CCIR în parteneriat cu APMR a organizat seminarul Stadiul privind legislaţia din domeniul silvic şi asigurarea resurselor de masă lemnoasă pentru producătorii de mobilă.

"Este o temă pe care noi, Camera României, împreună cu APMR am dorit să o aducem în atenția dvs pentru că sunt câțiva ani de când în această zonă a reglementării comercializării masei lemnoase și asigurarea producătorilor de mobilă cu această valoroasă resursă au fost depuse eforturi deosebite, perioade cu tensiuni, cu negocieri, am avut sprijinul multora din cei prezenți în sală și credem că este bine ca astăzi, când în Romexpo se produce această expoziție de mobilă deosebită, să vedem ce am făcut și ce mai este de făcut în acest domeniu al asigurării cu masă lemnoasă", a declarat în debutul evenimentului Mihai Apopii, vicepreşedinte CCIR la nivel de reprezentare, Preşedinte Camera de Comerţ şi Industrie Neamţ.

De asemenea, Mihai Apopii a ținut să anunțe și o veste bună: "Probabil, săptămâna viitoare, va ieși un ordin de ministru prin care se reglementează școlile profesionale în sistem dual pentru toți procesatorii din industria românească".

Preşedintele APMR: Suntem într-o campanie de a prezenta adevărul

În cadrul seminarului a luat cuvântul și Aurica Sereny, Preşedinte, Asociaţia Producătorilor de Mobilă din România: "În data de 31 august, în sfârșit după dezbateri și tergiversări într-o perioada foarte îndelungată s-a aprobat noul regulament de valorificare a masei lemnoase care abrogă regulamentul aprobat în noiembrie 2015, care a creat foarte multe nemulțumiri, a creat o criză a industriei lemnului întrucât prețurile de pornire s-au fixat pornind de la prețurile de adjudecare".

Aurica Sereny a ținut să puncteze că acest sector a ajuns "să fie denigrat de toată lumea datorită tăierilor ilegale, furturilor din pădure, transporturilor ilegale și confiscărilor. S-a ajuns să fie un total circ care face rău și la mobiliști, și la toti oamenii care lucrează în sector. Suntem într-o campanie de a prezenta adevărul. Am cerut informații de la toate forurile care se ocupă cu pădurile și din acestea rezultă că numai 2% din infracțiuni și 5% din contestații sunt reale reale".

La evenimentul de la Romexpo au luat parte și Ionel Dancă, Consilier de Stat, Cancelaria Primului Ministru, Dan Achim, Director, Direcţia Generală Păduri, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Ion Codruţ Bîlea, Director, Departamentul Fond Forestier, Regia Naţională a Pădurilor – ROMSILVA, precum și numeroși producători de mobilă, care nu au ezitat să prezinte problemele cu care se confruntă. 

Necesitatea unui management superior responsabil în domeniu, organizarea unei proceduri de licitație pe puncte, achizițiile publice, dar și alte prevederi din noul regulament de valorificare a masei lemnoase au făcut obiectul dezbaterii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel