CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Consiliul de Afaceri pentru Europa de Sud-Est al Arabiei Saudite

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a semnat, în data de 27 mai a.c., un Memorandum de Înțelegere cu Consiliul de Afaceri pentru Europa de Sud-Est al Arabiei Saudite, în cadrul evenimentului „Romania – Kingdom of Saudi Arabia Business Session”, organizat la sediul Camerei Naționale.

Semnarea Memorandumului de Înțelegere dintre cele două organizații a fost urmată de o sesiune Business2Business (B2B) la care au participat reprezentanții a peste 40 de companii din ambele state, care activează în diferite sectoare economice.

„Valoarea totală a schimburilor comerciale dintre România și Regatul Arabiei Saudite era, la sfârșitul anului trecut, de 778 de milioane de euro, în ultimii cinci ani înregistrându-se o creștere constantă a acestui indicator. Regatul Arabiei Saudite este, totodată, unul dintre puținele state cu care România înregistrează, anual, excedent comercial. Semnarea acestui memorandum devine, astfel, foarte importantă pentru stabilirea cadrului practic în ceea ce privește dezvoltarea unor relații de afaceri mai puternice, precum și liniile directoare ale unei cooperări economice la nivel național. Regatul Arabiei Saudite trece printr-o perioadă extrem de fastă, cu proiecte de mare anvergură în derulare, ceea ce poate să se traducă în oportunități de afaceri importante pentru mediul de business românesc”, a declarat președintele CCIR, Mihai Daraban.

„Ne bucură foarte mult faptul că am reușit să semnăm acest Memorandum de Înțelegere cu CCIR, cea mai importantă organizație de promovare a mediului de afaceri din România. Între cele două state există deja o relație economică puternică, dar care, în mod evident, are un potențial de dezvoltare imens. Apreciez faptul că la acest eveniment sunt prezenți și consilieri din partea Guvernului României, ceea ce face arată foarte clar intențiile țării dumneavoastră nu numai din punct de vedere economic, ci și din punct de vedere al deciziilor la nivel politic. Apreciez, de asemenea, prezența unor companii foarte puternice din România cu care sperăm să deschidem noi căi de dialog și să ne putem implica în proiecte majore comune”, a declarat președintele Consiliului de Afaceri pentru Europa de Sud-Est al Arabiei Saudite, dl Abdulrahman Al Mufarreh.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel