Cazul Khashoggi. Turcia, solicitare extrădare suspecţi saudiţi

Procuratura turcă a început vineri procedurile de solicitare a extrădării a 18 suspecţi din Arabia Saudită, în cadrul anchetei privind uciderea ziaristului Jamal Khashoggi în consulatul saudit din Istanbul.

Procuratura a trimis informaţii privind identitatea celor 18 suspecţi ministerului justiţiei, care le va transmite ministerului de externe de la Ankara, în vederea formulării cererilor oficiale de extrădare către guvernul de la Riyadh, informează AFP.

Demersul procurorilor turci are loc cu două zile înainte de vizita în Turcia a procurorului general al Arabiei Saudite, Saud ben Abdallah Al-Muajab. Sâmbăta trecută, autorităţile din Arabia Saudită au anunţat arestarea a 18 persoane - trei angajaţi ai consulatului din Istanbul şi 15 membri ai unei echipe despre care se presupune că l-a asasinat pe Khashoggi - despre care au precizat că vor fi judecate de instanţele saudite.

Proces deschis

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a cerut marţi ca procesul să aibă loc în Turcia. Sub rezerva anonimatului, un înalt oficial turc a declarat vineri că un proces în Turcia ar urma să fie deschis observatorilor internaţionali şi a apreciat că 'sistemul juridic turcesc este mai adecvat pentru a face dreptate în acest caz'. El a precizat că cererea de extrădare este motivată de faptul că Jamal Khashoggi a fost ucis în Turcia, de cetăţeni saudiţi care sosiţi anume în acest scop.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel