Cazul fostului secretar de stat din Educație ia amploare. AID l-a reclamat

Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei (AID) sesizează Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării în cazul fostului secretar de stat, Vasile Şalaru, considerând "inacceptabile, de-a dreptul revoltătoare declaraţiile şi poveţele" acestuia.

Secretarul de stat Vasile Șalaru și-a depus demisia, după ce, în urmă cu câteva zile, conform presei locale, a declarat că fetele ar trebui să învețe "să meargă frumos", cu "pieptul în față, dosul în spate și să leșine băieții".

Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei (AID) consideră inacceptabile, de-a dreptul revoltătoare declaraţiile şi "poveţele" Secretarului de Stat din învăţământul preuniversitar, Vasile Şalaru, care a afirmat că una dintre prioritățile pe care învățământul preuniversitar ar trebui să le aibă în vedere este să învețe elevele cum să meargă frumos, să fie gazde bune și cum se servește ceaiul. Mai mult decât atât, acesta a declarat că elevele din România ar trebui să se ghideze după dictonul 'Pieptul în față, dosul în spate și să leșine băieții'.

Considerăm jignitoare declaraţiile Secretarului de Stat la adresa tinerei generaţii, aceasta având nevoie de modele de comportament din partea oamenilor, oficialilor care coordonează sistemul educaţional preuniversitar, responsabili cu educarea elevilor, şi nicidecum de un "apostol" promotor al unei atitudini sexiste, al unei educaţii de pension.

[citeste si]

Astfel, Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei sesizează Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, solicitându-i acestuia să ia măsurile care se impun faţă de atitudinea sexistă a Secretarului de stat Vasile Şalaru.

Totodată, AID solicită şi Ministrului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, domnul Sorin Cîmpeanu, să ia masările necesare în acest caz, astfel de persoane neavând ce căuta într-un sistem educaţional sănătos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel