EXCLUSIV  Cazul câinelui SCHELETIC mort îți face pielea de găină. ”Atenție! Nimeni nu a sesizat acest lucru! Ei sunt vinovați”

Senatorul Marius Marinescu a reacționat în urma cazului dramatic al câinelui abandonat din localitatea Siret, Suceava, punctând un aspect esențial de care nu a vorbit nimeni.

'Pe de o parte, subliniez faptul că acel câine a fost abandonat. Acestă faptă înseamnă închisoare de până la 3 ani de zile. Pe de altă parte, este un cumul de infracțiuni de încă 3 ani de zile pentru rele tratamente. FPAM a înștiințat Poliția pentru ca să investigheze cine este autorul acestei cruzimi, fie că este o persoană fizică sau juridică, respectiv Consiliul Local. Atenție! Nimeni nu a sesizat acest lucru! Consiliul Local este proprietarul tuturor animalelor abandonate de pe domeniul public.' a spus Marinescu. (Vezi știrea aici)

Nu există câini fără stăpân în România, potrivit OUG 55/2002

'Poliția trebuie să ancheteze pe cei care sunt vinovați, fie că este vorba de o persoană fizică sau o societate care avea în grijă acel câine și l-a abandonat. Dacă nu sunt cele două variante, atunci vinovat este Consiliul Local, conform Legii de protecție a animalelor. Dacă este cazul, trebuie să fie anchetat Consiliul Local și chiar primarul pentru că sunt obligați să strângă câinii de pe stradă și să înființeze un adăpost de animale abandonate unde să îi ducă. Potrivit OUG 55 din 30 aprilie 2002, la Articolul 7 (1): Consiliile locale ale unităților administrativ-teritoriale sunt considerate proprietari ai câinilor fără stăpân și ai câinilor care circulă liberi, fără însoțitor, în locuri publice, care nu au fost revendicați ori adoptați în condițiile prevederilor legale și au obligația de a captura și escorta acești câini, prin intermediul personalului calificat.' a subliniat Marinescu.

'Noi, iubitorii de animale, salutăm încă o dată decizia ministrului Marcel Vela de a înființa Poliția Animalelor pentru a se stopa masacrul și cruzimea asupra animalelor!'  a concluzionat Marius Marinescu, pentru DC News.

VEZI ȘI Caz DRAMATIC. Marinescu, apel către Iohannis și Vela: Ei sunt vinovații! Așa se rezolvă problema

Între timp... câinele salvat din Siret, în weekend, a murit. Sistemul medical nu i-a dat nicio șansă, cum nu i-au dat nici oamenii care l-au privit indiferenți cum se stinge sub ochii lor. ”Casa lui Patrocle” a publicat un mesaj devastator.  Citiți mai multe aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel