Caz Skripal. Rusia - Marea Britanie, răsturnare de situație. LOVITURĂ de proporții în Regat

Lovitură de proporții în cazul spionului Skripal otrăvit cu neurotoxina novicioc pe teritoriul Marii Britanii.

Potrivit The Independent, experții din Marea Britanie nu pot dovedi că neurotoxina novicioc, folosită pentru otrăvirea spionului rus Serghei Skripal, provine din Rusia.

Oamenii de știință britanici nu pot dovedi că agentul neurotoxic folosit pentru otrăvirea fostul spion Serghei Skripal și fiica sa, a fost făcută în Rusia, potrivit laboratorului militar care a testat substanța. Experții de la laboratorul de cercetare Porton Down nu au reușit să stabilească țara de origine a substanței.

Eșecul vine după ce Rusia a cerut public Regatului Unit să prezinte "toate elemente de probă" care să demonstreze că în spatele otrăvirii spionului a stat Kremlinul.

Ieri, șeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov a afirmat că otrăvirea fostului agent dublu Serghei Skripal în Marea Britanie ar putea fi 'în interesul' Londrei pentru a deturna atenţia populaţiei britanice de la Brexit.

[citeste si]

Otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia la 4 martie, cu un agent neurotoxic folosit în fosta Uniune Sovietică, pe teritoriul britanic a suscitat de la mijlocul lunii martie un val fără precedent de expulzări reciproce de diplomaţi - în total 300 - între Rusia şi ţări occidentale. 

Londra, UE și SUA atribuie Rusiei responsabilitatea otrăvirii celor doi, dar Moscova neagă orice implicare. În prezent tensiunea dintre Rusia și Occident este la cote mult mai ridicate decât era chiar și în timpul Războiului Rece.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel