Câți soldați ar fi pierdut Rusia în războiul din Ucraina

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Алесь Усцінаў)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Алесь Усцінаў)

Ucraina a furnizat cea mai recentă actualizare privind pierderile suferite de Rusia de la începutul războiului.

Ucraina susține că 20.900 de soldați ruși au fost uciși de la 24 februarie și că 2.087 de vehicule blindate au fost distruse. Sky News nu a reușit să verifice independent aceste afirmații. Marți seara, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că armata rusă a aruncat tot ce avea în luptă, scrie Mediafax.

"I-au adus aproape pe toți și tot ceea ce este capabil să lupte împotriva Ucrainei", a spus el în discursul său video nocturn către națiune.

Informarea arată că armata rusă a pierdut 171 de avioane, 391 de sisteme de artilerie, 150 de elicoptere, 815 tancuri, 1.504 vehicule de transport, 8 nave, 165 de drone, 67 de sisteme de apărare antiaeriană, 4 lansatoare mobile de rachete și 27 de echipamente speciale.

Ucraina, acord cu Rusia privind organizarea unui coridor de evacuare a civililor din Mariupol

Kievul a anunţat miercuri dimineaţă că a ajuns la un acord cu Rusia cu privire la deschiderea unui coridor umanitar pentru evacuarea civililor din portul asediat Mariupol (sud-estul Ucrainei), primul acord de acest tip de sâmbătă, potrivit unei declaraţii făcute de un responsabil ucrainean, citat de France Presse şi EFE. 

'Am reuşit să ajungem la un acord preliminar (cu Rusia) asupra unui coridor umanitar pentru femei, copii şi persoanele în vârstă', a declarat vicepremierul ucrainean Irina Vereşciuk pe Telegram. Culoarul este stabilit spre oraşul ucrainean Zaporojie (sud).

'Ţinând cont de situaţia catastrofală din Mariupol, astăzi ne concentrăm eforturile în această direcţie', a subliniat oficialitatea ucraineană. Niciun coridor de evacuare nu a mai fost organizat în Ucraina de sâmbăta trecută, în lipsa unui acord cu Rusia, care şi-a intensificat în ultimele zile loviturile în estul teritoriului ucrainean.

În ultimele trei zile, nu a fost deschis niciun coridor umanitar nici la Mariupol, nici în alte părţi din estul Ucrainei din cauza lipsei garanţiilor de securitate, a specificat vicepremierul ucrainean. Rusia a dat miercuri un nou ultimatum forţelor ucrainene baricadate în combinatul siderurgic Azovstali - ultimul punct de rezistenţă ucraineană în Mariupol - pentru a depune armele şi a se preda, după ce un precedent termen a expirat marţi fără însă ca vreunul dintre combatanţi să se fi predat.

Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel