EXCLUSIV  Câți români au mai apelat la Programul „Noua Casă” în 2022. Nancu (FNGCIMM): A mers și anul acesta, dar nu a fost același apetit / video

foto pexels/ Noua Casă
foto pexels/ Noua Casă

Dumitru Nancu, director general al FNGCIMM, a anunțat bilanțul programului „Noua Casă” pe anul 2022.

 

Câți români au mai apelat la programul Prima Casă în 2022? La această întrebare a răspuns, punând în balanță crizele multiple de anul acesta, Dumitru Nancu, directorul general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM).

„Avem un număr de 8.600 de români care și-au achiziționat un imobil prin programul „Noua Casă”. Am avut un plafon de 1,5 miliarde de lei și am consumat 1,2 miliarde, deci practic programul a mers și anul acesta, cu toate că n-a mai fost același apetit din partea românilor. De obicei, epuizam plafonul”, a Dumitru Nancu, director general al FNGCIMM.

„Va trebui ca mai mulți oameni să-și modernizeze locuințele pentru ca fondul locuibil din comunism au și ele o vârstă”, a completat jurnalistul Val Vâlcu.

„Păi au durată de funcționare de 100 de ani, deja au trecut vreo 50”, a mai precizat Nancu.

VEZI ȘI    -    IMM Invest, prelungit și pentru anul următor. Nancu (FNGCIMM) anunță modificările: Programul devine mult mai generos

Aproape 49 de miliarde de lei au intrat în economie în ultimii 2 ani și jumătate

Dumitru Nancu, director general al FNGCIMM, a declarat că Fondul Național de Garantare a devenit cea mai importantă instituție financiară a statului român, iar programul IMM Invest a ajutat mediul de afaceri atât prin sumele de bani puse la bătaie, cât și prin creșterea potențialului de creditare din partea instituțiilor bancare.

„Fondul Național de Garantare deja a ajuns să dețină peste 50% din activele bancare, devenind cea mai importantă instituție financiară a statului român. Prin programul IMM Invest, care a început acum 2 ani și jumătate, în iunie 2020, și care va continua anul următor, s-a acordat până în prezent 65.000 de credite.

Suma infuzată în economie, în acești 2 ani și jumătate, de către cele 21 de instituții bancare, se ridică la aproape 49 de miliarde de lei, ceea ce înseamnă aproape 5% din PIB. Fondul Național de Garantare, prin Ministerul de Finanțe, a garantat 41 de miliarde de lei”, a spus Dumitru Nancu.

VEZI ȘI     -     Programul Noua Casă continuă şi în 2023. Veşti bune pentru românii care vor să îşi cumpere o locuinţă. Câte garanţii s-au dat în 2022

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel