Câte zile libere vor avea românii în 2014. Mulți nu vor mai avea nevoie de concediu

Bugetarii vor beneficia  în 2014 de 12 zile libere, unele dintre acestea putând fi legate de "punți" acordate de guvern pentru a nu stresa bugetarul cu schimbarea de bioritm.

Dintre cele 12 zile declarate oficial libere, doar nouă vor pica în timpul săptămânii. Zilele libere din 2014 sunt 1 ianuarie - miercuri, 2 ianuarie - joi, 20 aprilie - duminică (Prima zi de Paşte), 21 aprilie - luni (a doua zi de Paşte), 1 mai - joi (Ziua Muncii), 8 iunie - duminică, 9 iunie - luni (Rusaliile), 15 august - vineri (Adormirea Maicii Domnului), 30 noiembrie - duminică (Sf. Andrei), 1 decembrie - luni (Ziua Naţională a României), 25 decembrie - joi (Prima zi de Crăciun), 26 decembrie (A doua zi de Craciun).

 Pe lângă acestea, angajatorii sunt obligaţi să acorde două ZILE LIBERE pentru fiecare dintre celelalte sărbători religioase anuale, declarate ca atare de cultele legale, altele decât creştine, precizează Codul Muncii.

Zile libere multe și în 2014

Anul 2014 este la fel de benefic pentru bugetari la fel ca 2013. O parte a zilelor libere pică spre sfârșitul săptămânii, astfel că românii vor putea beneficia de punți care se transformă în adevărate minivacanțe. De exemplu, 1 mai 2014 pică joi şi mulţi îşi vor lua sau vor primi liber şi vineri pentru o minivacanţă de patru zile. Zi liberă legală este şi 15 august când este ortodoşii şi catolicii celebrează Adormirea Maicii Domnului. Acesta este încă un prilej de weekend prelungit, deoarece 15 august cade într-o vineri.

De asemenea, sfârșitul anului va aduce aproape sigur o vacanță la fel ca în 2013, în care România se va închide. În aceste condiții,  bugetarii  adună circe trei săptămâni de libere în 2014, cât un concediu de odihnă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel