Câte țări a vizitat Klaus Iohannis în ultimele 2 luni

Câte țări a vizitat Klaus Iohannis în ultimele 2 luni / Foto: Administrația Prezidențială
Câte țări a vizitat Klaus Iohannis în ultimele 2 luni / Foto: Administrația Prezidențială

Klaus Iohannis a vizitat mai multe țări în ultimele două luni.

De la 1 septembrie, de când a început criza politică în România, președintele Klaus Iohannis a făcut nu mai puțin de 8 vizite oficiale în străinătate, relatează Realitatea Plus. Acestea sunt: Scoția, Egipt, Regatul Belgiei, Regatul Suediei, Slovenia, Republica Federală Germania și SUA.

Imagini inedite cu președintele Iohannis au fost surprinse la Summitul liderilor mondiali care a avut loc în cadrul Conferinţei Părţilor Convenţiei Cadru a Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP26), la Glasgow (Scoţia, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord). În cadrul întâlnirii cu omologii săi, Klaus Iohannis a stat îmbrăcat cu geacă. Ajuns la locul lui, și-a aruncat haina pe masă și a rămas cu ea în timpul conferinței. Vezi AICI mai mult despre această vizită oficială.

La sfârșitul lunii septembrie, președintele Klaus Iohannis a participat la segmentul de nivel înalt al celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, în New York, Statele Unite ale Americii. Atunci acesta a fost criticat pentru că a zburat cu un avion de lux. Potrivit cotațiilor internaționale, avionul închiriat de administrația de la Palatul Cotroceni costă aproape 11.000 de dolari pe oră, iar pentru un zbor dus-întors România-New York, care durează aproximativ 18 ore, costul final de închiriere se ridică la peste 200.000 de dolari. ( Vezi AICI imagini). 

În urmă cu doar câteva zile, președintele a fost în altă parte a lumii, tocmai în Egipt. În presă au apărut mai multe fotografii cu șeful statului care a mers să viziteze Piramidele. Mai mult, turiștii ar fi fost dați la o parte de pe platoul de la Piramide, astfel încât cuplul prezidențial să-și poată face poze fără intruși în cadru. Președintele și soția sa erau îmbrăcați în alb, din cap până în picioare. Președintele a fost dur criticat în spațiul public după apariția acestor imagini. Vezi știrea AICI.

La întoarcerea din Egipt, președintele Klaus Iohannis s-ar fi relaxat la golf, împreună cu soția

Președintele Klaus Iohannis ar fi jucat, sâmbătă, o partidă de golf în localitatea Pianu de Jos, din județul Alba, au declarat pentru G4Media.ro mai multe surse. Potrivit acestora, președintele ar fi ajuns la clubul de golf în jurul prânzului, împreună cu soția.

Știrea apare în presă în contextul în care s-au făcut șase ani de la tragedia din clubul Colectiv, iar președintele Klaus Iohannis, pentru prima dată, nu a fost prezent la fața locului, acolo unde s-au depus flori și lumânări. În schimb, președintele a trimis o coroană de flori, printr-un consilier de stat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel