Catalonia. Un membru al guvernului catalan, DEMIS, sfidare pentru Madrid. S-a dus la muncă

Un membru al guvernului catalan destituit a anunțat luni că își exercită în continuare responsabilitățile, postând pe o rețea de socializare o fotografie cu el la birou. Asta în pofida faptului că guvernul central de la Madrid a decis să preia controlul direct asupra Cataloniei, după declarația de independență din parlamentul regiunii autonome.

"La birou, pentru a-mi asuma responsabilitățile încredințate de poporul Cataloniei", a scris pe Twitter Josep Rull, care este responsabil de infrastructură, lucrări publice și transporturi în guvernul destituit al liderului separatist Carles Puigdemont.

În fotografia care însoțește textul Josep Rull poate fi văzut așezat la biroul său, pe care se află un ziar datat 30 octombrie.

Puigdemont și-a invitat sâmbătă susținătorii să se opună pașnic punerii regiunii sub tutelă și destituirii executivului catalan, fără a preciza ce mijloace pașnice are în vedere.

Consemnul guvernului spaniol este ca în cazul în care membri ai executivului regional sfidează destituirea și se prezintă la lucru aceștia să fie escortați de un agent de poliție regional, care să-i ajute să-și ia lucrurile, iar dacă ulterior refuză să mai plece de la birou, agentul să întocmească un proces verbal care să fie transmis justiției.

Ziua de luni este considerată decisivă pentru a se vedea dacă liderii regiunii țin cont de destituirea lor de către guvernul central sau o ignoră. Zeci de ziariști se strânseseră în preajma Generalitat, sediul guvernului catalan din Barcelona, pentru a afla dacă Puigdemont se prezintă sau nu să-și exercite în continuare funcția, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel