Catalonia. Controlul direct al Madridului, testat luni

Proteste Catalonia
Proteste Catalonia

Controlul Madridului asupra Cataloniei va fi testat luni, atunci când politicienii și funcționarii civili revin la muncă, pe fondul incertitudinii legate de acceptarea administrării directe impuse de guvernul central spaniol pentru a stopa demersurile pentru independența regiunii, notează luni Reuters.

Sute de mii de susținători ai unității Spaniei au ieșit duminică pe străzile din Barcelona într-una dintre cele mai mari demonstrații ale așa-numitei 'majorități tăcute', în contextul măsurilor luate de liderii politici catalani pentru independența regiunii din nord-estul Spaniei.

Premierul spaniol Mariano Rajoy a anunțat vineri preluarea controlului direct asupra Cataloniei de către guvernul de la Madrid, a destituit guvernul secesionist și a convocat alegeri anticipate în regiune pentru data de 21 decembrie. Totuși, unii dintre cei mai proeminenți membri ai administrației catalane, inclusiv liderul executivului Carles Puigdemont și adjunctul său, Oriol Junqueras, au declarat că nu vor accepta aceste măsuri și că numai populația Cataloniei îi poate destitui.

Principala organizație neguvernamentală susținătoare a campaniei pro-independență a lansat un apel la nesupunere civică și a dat instrucțiuni detaliate în acest sens celor aproximativ 200.000 de funcționari publici care lucrează pentru regiunea catalană.

Deocamdată nu este clar dacă oficialii guvernamentali de rang înalt și parlamentarii care au declarat vineri independența regiunii de Spania vor încerca să intre în birourile lor sau dacă poliția catalană — Mossos d'Esquadra — va încerca să îi împiedice, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel