Cătălin Striblea traduce mesajul lui Adrian Năstase. "Moment UNIC să scape de Traian Băsescu"

Cătălin Striblea
Cătălin Striblea

Fostul premier Adrian Năstase a surprins când a ieșit din închisoare cu două propuneri: una legată de legea grațierii, celalaltă de alegeri parlamentare anticipate în anul 2015. 

Jurnalistul Cristian Striblea a explicat, pe blogul său

"Ieri, la ieșirea de la Jilava, Adrian Năstase a dat o idee, gratis, celor din clasa politică. Prima din seria celor pe care le va transmite în noua sa calitate de "consultant politic": alegeri anticipate în anul 2015.

Dacă cineva a înțeles că domnul Năstase dă idei pentru PSD, atinci se înșeală amarnic. Domnul Năstase a venit cu o idee pentru toată clasa politică minus PMP. În fapt ideea este una anti-Traian Băsescu, punct. Care este calculul făcut?

Dorel Vișan: Niciun candidat în afară de Victor Ponta nu a…

Adrian Năstase a receptat corect planul lui Traian Băsescu și anume că PMP nu este o construcție pentru anul acesta, ci pentru 2016. Atunci speră domnul Băsescu să dea marea lovitură și să revină în fruntea unei coaliții care să strângă toți cei anti-PSD. Adrian Năstase le-a spus însă aseară celor dispuși să-l asculte că au la dispoziție un moment unic să scape definitiv de Băsescu. Cu un partid mic, fără structuri, fără pârghii de putere, cu o lege electorală defavorabilă, PMP poate fi scos în afara Parlamentului.

Atenție, oferta nu este doar pentru PSD, ci și pentru PNL-PDL, cărora le atrage atenția că ar putea păți ca el. Există și posibilitatea tehnică de a declanșa aceste alegeri, căci indiferent de rezultatul prezidențialelor vom avea un nou guvern. Acesta poate pica de două ori, ducând la dizolvarea Parlamentului. E un scenariu negru pentru Traian Băsescu, pentru că este perfect aplicabil. Totul e să se strângă o forță politică majoră care să își dorească asta". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel