Cătălin Predoiu: Oricât ai fugi de legea română, în final tot dai piept cu ea

predoiu
predoiu

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, miercuri, la DIGI 24, referitor la cazul Boldea  că oricât ai fugi de legea română, în final vei da piept cu ea. Această lecţie ar merita atenţia şi altora care încalcă legea şi ar fugi de justiţie, a continuat Predoiu.

Totodată, ministrul Justiţiei a subliniat faptul că nu crede că "ar trebui confundate dificultăţile inerente într-un caz complet, caz care a reclamat peste un an de operaţiuni specifice mijloacelor şi organelor de urmărire penală, cu vulnerabilităţi de sistem".

Ministrul a răspuns astfel întrebării privind unele acuze legate de modul în care anchetatorii nu au preîntâmpinat plecarea din ţară a deputatului Boldea. Cătălin Predoiu a precizat că instituţiiile statului au funcţionat, fiecare având rolul său, fiecare fiind în standarde europene.

"Legea română beneficiază şi de instrumente instituţionale care funcţionează", a subliniat Predoiu la DIGI 24.

El a subliniat că nu a avut nicio discuţie cu procurorul general al României, înainte care acesta să declanşeze procedura privind solicitarea de ridicare a imunităţii parlamentare a lui Mihail Boldea.

În acest context, ministrul Predoiu a precizat că nici cu inspecţia Judiciară a Consiliului Superior al Magistraturii nu a discutat, aceasta declanşând, la rândul său, verificări în privinţa procurorilor care investighează cazul Mihail Boldea.

Mihail Boldea a părăsit România vineri, 17 martie, la o zi după ce fusese la DIICOT Galaţi unde era cercetat pentru fraude imobiliare. El a plecat cu maşina, prin vama Giurgiu, către Turcia, de unde a luat un avion cu destinaţia Kenya. La acel moment, Boldea se bucura de imunitate, împotriva sa nefiind luate măsuri, întrucât cererea procurorilor de ridicare a imunităţii acestuia a fost transmisă Parlamentului de abia luni, 19 martie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel