Cătălin Predoiu, declarații la Ministerul Justiției. Cine sunt noii şefi ai DNA, DIICOT şi PG

Cătălin Predoiu FOTO AGERPRES
Cătălin Predoiu FOTO AGERPRES

Cătălin Predoiu a susținut o declarație de presă la sediul Ministerului Justiției.

"Pentru funcţia de procuror general: doamna Gabriela Scutea; procuror-șef DNA: Crin Bologa; procuror-șef DIICOT: Giorgiana Hosu (...) Procedura este în curs, urmează etapa avizării şi decizia președintelui României", a declarat Cătălin Predoiu.

"M-am ferit de experimente"

"M-am ferit de experimente, pentru că situația în care se află Ministerul Public nu permite experimente. (...) Doamna procuror Gabriela Scutea a avut cea mai solidă prestație, cel mai solid dosar profesional depus, dintre toți canidații, o prestație aplicată, concretă și plină de hotărâri. Este un procuror pentru care Ministerul Public nu prezintă necunoscute. A demonstrat cunoaștere, viziune, forță și substanță profesională. Proiectul de maanagement al doamnei Scutea a fost cel mai bun dintre toate prezentate, acoperind atât partea de adminsitrație și construcție internă a Ministerului Public, cât și partea de reprezentare externă. Cunoaște bine MCV și este foarte bine cunoscută la Bruxelles.(...)

Domnul procuror Crin Bologa cunoaște DNA, a lucrat în DNA și nu a avut nicio intersecție cu pasivile DNA. A prezentat un proiect de management complet, concret, cu soluții aplicate. A fost impresionantă, puternică și impresionantă în același timp. Aduce garanția că lupta anticorupție va continua energic, în condiții de deplin respec a drepturilor și garanțiilor procesuale. (...)

DIICOT prezintă particularitatea anchetelor tranfrontaliere și prin aceasta a cooperării interinstituționale interne și externe. Doamna procuror Giorgiana Hosu stăpânește cel mai bine aceste dimensiuni. Proiectul de management a fost comprehensiv și prestația echilibrată, susținută de o cunoaștere panoramică a problemelor și activității DIICOT", a spus Predoiu ", a mai spus ministrul Justiției.

Predoiu, mesaj pentru cei nominalizați

"Faptul că ceilalți candidați nu au fost selectați nu le știrbește valoarea profesională. Câțiva dintre ei au toate datele pentru a funcționa în fruntea Parchetelor. (...) În ipoteza în care cei nominalizați vor ajunge pe funcție, le transmit un mesaj: reparați vulnerabilitățile identificate în planurile de management, organizați și mobilizați procurorii și instituțiile pe care, eventual, le veți conduce. Relansați combaterea energică și eficientă a tuturor formelor de infracționalitate din zona de competență.

Libertatea și siguranța cetățenilor sunt valori esențiale, iar siguranța înseamnă garantarea drepturilor individului, atât în raport cu semenii care atentează la ele, cât și în raport cu instituțiile care le încalcă, inclusiv instituțiile judiciare. În acești parametri, Ministerul Justiției vă va fi partener", a declarat Predoiu.

___________________________________________________________________________________________________________

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu va susține, astăzi, de la ora 10.20, o declarație de presă la sediul instituției, informează Ministerul Justiției. Acesta ar putea anunța numele noilor șefi e la DNA, DIICOT și PG.

DCNews va transmite LIVE momentul.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy