Cătălin Predoiu, noi întâlniri cu reprezentanții grefierilor

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a spus că, în cursul zilei de luni, a programat o nouă întâlnire cu reprezentanții grefierilor, aceasta fiind a doua discuție de acest tip pe care o are demnitarul, după ce vineri au avut loc negocieri cu sindicaliștii acestei categorii prefesionale.

„Am avut o întâlnire foarte bună vineri cu reprezentanții grefierilor, am explicat, am stabilit argumente. Am stabilit că ne vedem din nou luni după-amiază. Eu sunt relativ optimist că vom găsi împreună o soluție astfel încât toată lumea să fie mulțumită. Am discutat cu premierul și cu alți colegi, noi discutăm în Guvern toate problemele. Vreau să transmit un mesaj către tot sitemul judiciar: înțelegem, auzim, discutăm. Este un Guvern deschis acestui dialog. Discutăm în ideea de a găsi o soluție”, a explicat Predouu, luni dimineața, la intrarea în Ministerul Justiției.

Cătălin Predoiu s-a întâlnit și vineri cu reprezentanții grefierilor, după recentele proteste ale acestora, pe fondul nemulțumirilor legate propunerea de abrogare a legii pensiilor speciale.

Ce s-a aflat pe agenda discuţiilor

Pe agenda discuțiilor s-a aflat intenția Guvernului de a modifica OUG nr. 114/2018 privind unele măsuri fiscale și bugetare, dar și aceea de eliminare a pensiilor de serviciu ale grefierilor. Totodată, s-a adus în discuție și faptul că, în cazul acestora, orele suplimentare nu sunt plătite, iar activitatea se desfășoară în condiții improprii, ajungându-se ca, statistic, speranța de viață a unui grefier să fie de 58 de ani, se menționează în comunicatul de presă.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, s-a arătat deschis față de solicitările grefierilor, dar a precizat că decizia la problemele ridicate de aceștia este partajată între Guvern, Ministerul Justiției și Parlament. Acesta a precizat și faptul că nu s-a luat încă o decizie definitivă în ceea ce privește unele dintre aspectele semnalate, urmând să aibă o discuție atât cu ministrul Finanțelor, cât și cu cel al Muncii, transmite Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel