Cătălin Cherecheş, nouă bătălie pierdută în instanță. Cererea care i-a fost respinsă de ÎCCJ

foto: Inquam Photos / Cornel Putan
foto: Inquam Photos / Cornel Putan

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins marţi, ca nefondată, cererea lui Cătălin Cherecheş în care fostul primar al municipiului Baia Mare dorea strămutarea de la Curtea de Apel Cluj a unui proces în care contestă condamnarea de 5 ani închisoare primită pentru fapte de corupţie. 

Este vorba de o contestaţie în anulare (cale extraordinară de atac) înregistrată în luna decembrie a anului 2023 la Curtea de Apel Cluj, cu termen de judecată pe data de 5 aprilie. Avocatul lui Cherecheş, Răzvan Doseanu, spune faptul că dosarul nu ar trebui soluţionat de colegii judecătoarei care a făcut parte din completul care i-a dat sentința definitivă la 5 ani de închisoare fostului primar.

'Domnul Cătălin Cherecheş a solicitat să i se aprobe strămutarea soluţionării contestaţiei în anulare de la Curtea de Apel Cluj la orice altă curte de apel, pentru că e o situaţie delicată, în care colegii doamnei magistrat, colegii de secţie, colegii de birou să se pronunţe exact cu privire la propria colegă. Credem că ar fi echitabil ca să existe o altă curte de apel, unde să nu existe niciun risc de lipsă de imparţialitate', a zis avocatul.

Practic, Georgiana Rodica Farcaş Hîngan, la care se referă avocatul, este judecătoarea pe care soacra lui Cătălin Cherecheş a încercat să o mituiască, cu scopul de a obţine o condamnare mai mică pentru fostul primar. Pe data de 24 noiembrie 2023, Cătălin Cherecheş a fost condamnat de Curtea de Apel Cluj la executarea a 5 ani de închisoare pentru luare de mită.

Cu puţin timp înainte de pronunţarea sentinţei, Cătălin Cherecheş a fugit din România prin vama Petea cu un taxi. Fostul primar a folosit un act de identitate al unei rude apropiate. Apoi, a fost prins de poliţiştii germani în Augsburg şi arestat. Săptămâna trecută a fost adus în România şi încarcerat la Penitenciarul Rahova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel