Cătălin Chelu, șase ani de închisoare pentru mituriea chestorului Dan Fătuloiu

Cătălin Chelu a fost condamnat, luni, de Curtea de Apel București, la şase ani de închisoare cu executare în dosarul "Mită la MAI", pentru tentativa de mituire a fostului secretar de stat în Ministerul de Interne, chestorul  Dan Valentin Fătuloiu. Decizia de luni este definitivă.

În acest dosar, trimis instanţei în decembrie 2010, Cătălin Chelu a fost acuzat de dare de mită şi cumpărare de influenţă, iar Niţache Ştefan Badea, Cristi Antonel Bunu şi Gabriel Constantinescu, apropiaţi ai omului de afaceri gălăţean, de complicitate la dare de mită.

În acest dosar a fost condamnat și complicele său, Badea Ștefan la patru ani de închisoare. Alți inculpați, Antonel Bunea și Gabriel Constantinescu au primit câte o pedeapsă de 6 luni de închisoare cu suspendare.

Potrivit procurorilor, Chelu este acuzat că, din august şi până în 12 noiembrie 2010, "i-a promis chestorului-şef Dan Valentin Fătuloiu" suma de un milion de euro. În schimbul banilor, Fătuloiu - care, potrivit procurorilor DNA, a fost denunţător în acest dosar - trebuia ca, în calitatea sa de secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, să "îndeplinească acte contrare îndatoririlor de serviciu, respectiv să stopeze prelucrarea în sistem integrat a informaţiilor din dosarele penale având ca obiect infracţiuni comise de către Chelu Cătălin Constantin şi persoanele apropiate acestuia".

Citește și: Chestorul Dan Fătuloiu pleacă din MAI. Traian Băsescu a semnat decretul

Direcţia Naţională Anticorupţie a organizat, în 19 noiembrie 2010, un flagrant delict în cazul lui Cătălin Chelu, după ce, împreună cu cei trei apropiaţi ai lui, a încercat să îi ofere mită 50.000 de euro lui Dan Valentin Fătuloiu.

Cătălin Chelu, Ştefan Badea, Antonel Bunu şi Gabriel Constantinescu au fost reţinuţi în 20 noiembrie 2010, o zi mai târziu fiind arestaţi, ulterior fiind deferiţi justiţiei. În februarie 2011, Curtea de Apel Bucureşti a decis eliberarea din arest a lui Chelu şi a celorlalţi trei apropiaţi ai acestuia, de atunci fiind judecaţi în libertate.

Citește și: Cătălin Chelu, condamnat la cinci ani în scandalul mitei cu chestorul Fătuloiu

În 23 noiembrie 2010, Fătuloiu a fost revocat din funcţie, la scurt timp după scandalul privind mita de un milion de euro care i-ar fi fost promisă de Chelu pentru a-i rezolva dosarele penale.

Dan Valentin Fătuloiu a recunoscut în faţa instanţei, la unul dintre termenele de judecată, că familia sa avea afaceri cu societatea Alprom, condusă de Cătălin Chelu, după ce Antonel Bunu a prezentat judecătorului documente contabile din care rezultă legăturile de afaceri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel